7 avontuurlijke belevenissen als cadeau voor vaderdag

7 avontuurlijke belevenissen als cadeau voor vaderdag

avontuurlijke cadeau's

Waar gaat je papa nu echt gelukkig van worden tijdens vaderdag? Natuurlijk kan je uiteraard altijd terugvallen op de cliché cadeaus die je je vader kan schenken. Maar het is veel uitdagender als je eens je papa kan verrassen met een uitdagende belevenis om zijn stoere bink-imago nog meer in de verf te zetten. In de blog ‘7 avontuurlijke belevenissen als cadeau voor vaderdag ‘ lees je enkele hints die je kunnen inspireren om een gepast geschenk te kopen voor je vader. Tenminste als hij avontuurlijk is aangelegd.

8 klassieke cadeaus voor vaderdag waar je papa blij mee is

Jongere kinderen knutselen vaak voor hun vader iets op het kinderdagverblijf of in opdracht van de school. Voor de meer oudere kinderen vormt een cadeau voor vaderdag een groter probleem. Iedereen wil immers wel iets waardevols geven aan ‘lang leven' vader waarmee je je eeuwige dank wil laten blijken. Maar niet elke vader houdt van dezelfde cadeau aandacht. Vandaar dat je hier 8 tips en ideetjes vindt voor een cadeau voor vaderdag:

Het klassieke cadeau

Vaak krijgen vaders uiteraard geschenken voor de échte mannen. In eerste instantie kan je iets kopen zoals overhemden, stropdassen en sokken. Of de moderne vader daar nog even blij mee gaat zijn, valt echter te betwijfelen. Op dat vlak kan je van dit klassiek cadeau voor vaderdag afstappen. Momenteel zijn elektronische apparaten eveneens erg in trek zoals een scheerapparaat, koptelefoon of een Dashcam voor in de auto.

Vaders als doe-het-zelver

Vaak is vader het manusje-van-alles om klusjes op te knappen in huis. Heel veel mannen maak je dan ook heel gelukkig met een onderdeel van de gereedschapskist zoals een boormachine. Pluis even na waar je vader als handige Harry behoefte aan heeft of vraag het even aan mama of de partner van vader. Dit helpt je al een stuk verder om een cadeau voor vaderdag te kopen. Hou er rekening mee dat niet alle vaders houden van de zogenaamde symbolische geschenken. Om die reden wordt een praktisch cadeau meer gewaardeerd.

Vader als zoetekauw

Het is een misleidende gedachte dat alleen maar vrouwen houden van chocolade of andere zoete lekkernijen. Ook mannen kan je dolblij maken met pralines, chocolade of een doos met luxe koekjes. Misschien heeft je vader een bepaald soort merk waar hij helemaal verzot op is. Kijk eens rond en stel eventueel zelf een pakket samen als cadeau voor vaderdag.

Een dagje uit

Een dagje uit met je vader of met het hele gezin. Lang moet je niet gaan zoeken waar je naartoe kan gaan met papa. Heel veel vaders houden immers van pretparken, dierentuinen of een bezoek aan een museum. Laat vader eventueel zelf een keuze maken waar de daguitstap naartoe gaat. Je zou wel eens versteld kunnen staan waarmee hij op de proppen komt. Een andere optie is dat je een cadeau voor vaderdag geeft, samen met moeder of partner. Wanneer het prijskaartje te hoog zou oplopen, kan je nog altijd je broers/zussen vragen om mee te helpen betalen. Een andere mogelijkheid is dat je besluit om je vader eens te trakteren wat hij graag zou willen gaan doen.

Het boek als klassieker

Misschien is je vader een echte boekenwurm. Het geven van een boek is dan één van die klassiekers als cadeau voor vaderdag dat altijd scoort. Kom sowieso te weten van welk oeuvre hij houdt of wie zijn favoriete auteur is. Of misschien beoefent je vader een hobby en schenk je over dit onderwerp een boek.

Het parfum als smaakmaker

Parfums kiezen voor mannen lijkt een moeilijkere opgave dan dat je dat voor vrouwen moet doen. Als je de knoop niet kunt ontwarren welke parfum je vader de voorkeur geeft, kan je best advies vragen bij moeder. In het andere geval snuister je stiekem even in de kast om te kijken welke geur hij meestal gebruikt. Naast parfum is after shave ook erg gegeerd door mannen.

Het ultieme verrassingspakket

Weet je zelf al iets te verzinnen voor je vader of heeft je vader een speciale hobby? Dan kan je een pakket uitbouwen volgens een bepaald thema. Stel dat je vader een echte autofanaat is, dan kan je eventueel een tijdschrift van auto's kopen. Of een modelauto. Of is je vader iemand die graag houdt van speciale biertjes. Dan kan je bijvoorbeeld een speciaal samengesteld pakket kopen met speciale biersoorten in een mandje. Dat is sowieso altijd een voltreffer.

De traditionele cadeaubon

Geraak je er helemaal niet uit wat je als cadeau voor vaderdag wil kopen, kan je nog altijd overschakelen naar een laatste reddingsboei. Dan is de cadeaubon nog de ultieme mogelijkheid en optie. Het is uiteraard niet meteen het meest originele cadeau dat je kan geven, maar dan ben je wel verzekerd dat je vader iets kan kopen wat voor hem betekenisvol is en een meerwaarde biedt.

7 avontuurlijke belevenissen als cadeau voor vaderdag

 

Tip 1: Je vader als… racepiloot

Je vader droomt al heel zijn leven van auto's, koopt gespecialiseerde tijdschriften en praat heel vaak over de prestaties van Max Verstappen en Lewis Hamilton. Kortom, een autofanaat in hart en nieren. Als cadeau voor vaderdag is het nu mogelijk om zijn droom werkelijkheid te laten worden door zelf in een racewagen te kruipen in de voetsporen van de hogervernoemde F1 coryfeeën. De wondere wereld van het circuit racen ligt aan de voeten van je vader voor een dag. Na een kleine theoretische les van een ervaren instructeur, stapt je vader in een klaarstaande BMWe36 325i met maar liefst 200 pk onder de motorkap. Na 2 instructierondes op een Belgisch circuit – Spa – Francorchamps of Terlaemen in Zolder – is het de beurt aan je vader om 3 toertjes te gaan racen. Je zou al voor minder naast je schoenen beginnen te lopen. Achteraf kan je nog een blik werpen achter de schermen en kuieren op de pitlane. Kleine praktische info: voor hartpatiënten geldt dit leuke arrangement niet.

Tip 2: Je vader… als ballonvaarder

België overschouwen vanuit de lucht tijdens zonsopgang of tijdens zonsondergang en dit in vogelperspectief. Je vader verkeert in hogere sferen met een ballonvaart. 's Morgens of 's avonds – wanneer de weeromstandigheden het toelaten – wordt je vader getrakteerd op een 1,5 uur durende ballonvaart over de mooiste Belgische plekjes. Naast de piloot ga je ook door een uitgebreide grondcrew worden gevolgd. Zo kunnen familie en kennissen makkelijk de landing meemaken. De ballonvaart wordt afgesloten met een klassieke doopceremonie en een glas champagne. Deze cadeau voor vaderdag is seizoensgebonden en enkel tussen half maart en de maand september mogelijk.

Tip 3: Je vader als… wijnkenner

Met volle teugen genieten van een rondleiding in een Belgisch wijnkasteel. Een gids geeft tekst en uitleg over het productieproces van druif tot kwaliteitsvolle wijn. Tijdens je visite maak je een begeleide wandeling doorheen het wijngoed en park. Er is een oud koetshuis waar een grote druivenpers staat uitgestald. Daarnaast kan je vader onder deskundige begeleiding rondstruinen in de oude en vernieuwde wijnkelders. Vervolgens krijg je een inleiding hoe je het best wijnen kunt degusteren. 6 verschillende wijnen, die op het kasteel worden gedistilleerd, staan uitnodigend te wachten om te proeven. Voor de kenners: de kwaliteitsvolle wijnen worden gemaakt van de Chardonnay druif.

Tip 4: Je vader… als off road rijder

Heel veel mannen houden van 4 x 4 wagens. Met deze unieke belevenis komt je droom helemaal uit. Wildernis, onvoorspelbare rotsen, modder… het zijn de ingrediënten van dit zorgvuldig uitgestippelde parcours. Dit cadeau voor vaderdag is voorbestemd voor lefgozers die van een spectaculaire uitdaging houden. Niets voor dutjes dus. Het parcours bestaat niet uit wegen die geasfalteerd zijn of strakke wegen. Een instructeur geeft je op voorhand enkele tips voor dat je het loodzware parcours gaat verkennen. Een robuuste Landrover staat voor je klaar. Steile heuvels, verraderlijke rotsbulten, modder en andere obstakels kruisen je pad voor zover je dit tegenkomt. Voor angsthazen is er geen plaats…

Tip 5: Je vader als… garnaalvisser

De belevenis ervaren om garnalen te vissen op de Noordzee ligt in handbereik als cadeau voor vaderdag. Je vertrekt vanuit de haven in Oostende in een typisch garnalen visbootje. Proefondervindelijk beleef je hoe het vissersambacht, één van de zwaarste beroepen is. De Noordzeegarnaal heeft zijn biotoop op zandslikbodems en op zand in ondiep water, vlakbij de kustlijn. De garnalen die door je vader zijn gevangen, wordt op de boot gesorteerd, gespoeld en gekookt. Vervolgens moeten de garnalen zo snel mogelijk worden afgekoeld. De garnaalvangst van je vader is geen moeite voor niets geweest omdat vaderlief 1 kilogram garnalen mee naar huis mag meenemen als beloning.

Tip 6: Je vader als… slipspecialist

Je rijdt met de auto in de regen, je verliest de grip en je begint te slippen… Het kan iedereen overkomen die met de auto rijdt. Een ongeluk loert nu eenmaal om de hoek. Met een 1,5 uur durende slipcursus leert je vader hoe je met dergelijke noodsituaties in het verkeer kunt omspringen. Om te beginnen start de cursus eerst met een korte theorieles voor dat je al wat je hebt geleerd, in de praktijk gaat omzetten. Een paar noodstop situaties op de weg worden aangeleerd zodat je de auto onder controle houdt. Remmen, sturen en slippen hebben na deze workshop geen geheimen meer voor je vader. Het is niet alleen een leerrijke ervaring, maar op deze manier kunnen de rijvaardigheden aanzienlijk worden bijgeschaafd. Voor deze cursus moet je wel over het rijbewijs B beschikken.

Tip 7: Je vader als… stuntpiloot

Op zoek naar een avontuurlijk cadeau voor vaderdag. Dan is dit de absolute topper. Je papa uitdagen voor een ervaring waar nog lang over wordt nagepraat. Wie wil dit niet? De hamvraag is of je vader de ‘challenge' durft aanvaarden als stuntpiloot. Hij zal wellicht al gehoord hebben van de vliegtuigtermen: split S, hammerhead, avalanche, roll en natuurlijk de looping. Allemaal een beetje ver-van-mijn-bed. Maar nu wordt het bittere ernst. Met een professionele stuntpiloot in de cockpit stappen, fasten your seatbelts en acrobatische toeren in de lucht maken. Van een bijzondere kick gesproken. Vanaf de take-off tot de landing wordt dit één van de meest besproken vluchten die je vader ooit heeft meegemaakt. De adrenaline stroomt door de aders van het begin tot het einde tijdens de vlucht. Benieuwd of het voor herhaling vatbaar is…

Last Updated on 14 december 2020

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.