8 Tips voor een origineel cadeau: hoe begin je eraan?

8 Tips voor een origineel cadeau: hoe begin je eraan?

origineel cadeau

Het begint in je familie- en kennissenkring een beetje op te vallen dat je steeds een terugkerende boekenbon geeft. Dit keer zou je wel eens willen komen aandraven met een origineel cadeau om de kerk in het midden te houden. Je weet alleen niet wat precies je gaat kopen. In deze blog ‘8 tips voor een origineel cadeau: hoe begin je eraan?' lees je een kleine bloemlezing voor het vinden van een origineel cadeau. Ideetjes voor alle gelegenheden, geslachten en leeftijden.

Originele cadeaus zijn tegenwoordig gepersonaliseerd

Als je moeite hebt om het meest perfecte geschenk te geven, dan is misschien de tijd aangebroken om te overwegen een origineel cadeau te kopen in de vorm van een gepersonaliseerd geschenk. Hier zijn 5 belangrijke redenen waarom gepersonaliseerde geschenken als origineel cadeau momenteel erg in trek zijn:

Het maakt het geven van cadeaus creatief en leuk

Met zoveel aangelegenheden voor het geven van een origineel cadeau het hele jaar door – Kerstmis, valentijnsdag, verjaardagen, moederdag, vaderdag en dergelijke – zal het je niet verwonderen dat het schenken van een cadeau ééntonig kan worden. Je kan het ook over een andere boeg gooien en tijd insteken in de creatie van iets heel gepersonaliseerd. Terugdenken aan herinneringen die je vroeger gelukkig maakten, kan zondermeer een heel leuk proces zijn. Een origineel cadeau laat ook blijken hoe goed je iemand kent.

originele cadeausGeef een uniek cadeau om te koesteren

Gepersonaliseerde cadeaus die op maat zijn gemaakt, worden dikwijls gekoesterd. Denk maar aan een naamketting bijvoorbeeld. Daarnaast heeft een gepersonaliseerd geschenk een verhaal met een achtergrond en rakelt het meestal gelukkige herinneringen op. Voor de ontvanger zal het origineel cadeau zoals een gepersonaliseerd sieraad en smartphonehoesje iets heel kostbaars zijn.

Een persoonlijk cadeau heeft een unieke uitstraling

Iedereen is uniek. In een wereld met zoveel persoonlijkheden en ‘copycats' is het soms moeilijk je te onderscheiden van de grijze massa. Dit kan je ook toepassen bij het zoeken naar een origineel cadeau. Je wil per se clichécadeaus voorkomen die nauwelijks een meerwaarde bieden en en in plaats daarvan een geschenk geven dat net zo uniek is als de persoon waarvoor je een origineel cadeau koopt.

Originele persoonlijke cadeaus zijn geschikt voor jan en alleman

Het personaliseren van geschenken voegt niet alleen maar namen aan items, maar kan ook toegepast worden op kleuren, afbeeldingen, graveren of een onderwerp op maat laten maken. Een gepersonaliseerd origineel cadeau is perfect voor alle leeftijden en geslachten. Of ze nu 10 of 100 zijn, maakt nauwelijks iets uit.

Het laat zien dat je over het geschenk hebt nagedacht

Het volksgezegde ‘het is de geste die telt' is zeker van toepassing wanneer het gaat om het geven van een cadeau. Hoe dan ook, als je echt indruk wil maken op iemand personaliseer je best een geschenk. Het laat meteen ook zien dat je er extra werk in hebt gestoken om een origineel cadeau te kopen voor iemand die een hele belangrijke plaats voor jou inneemt. Met de gestage groei van consumenten die gepersonaliseerde cadeaus kunnen appreciëren, zijn de items ook betaalbaarder geworden wat enkele jaren nog niet echt het geval was. Als je op zoek bent naar geschenken voor hem of voor haar, een origineel cadeau blijft altijd de perfecte keuze.

8 tips voor een origineel cadeau met belevenissen

fietsroute1. Een fietsroute voor Bourgondiërs

Van fietsen krijg je honger. Daarom paar je met dit origineel cadeau het nuttige met het aangename. Je fietstocht start rond de klok van tien. Je hebt de keuze uit meer dan 150 fietsroutes die voor je ter beschikking staan. De fietspaden brengen je naar pittoreske dorpen en mooie panoramische uitzichten. Ondertussen wordt niets aan het toeval overgelaten om de hongerige maag culinair te verwennen in verschillende zorgvuldig geselecteerde restaurants voor de hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en als toetje een heerlijk dessert. Ideaal voor de fietsliefhebber die naast trappen ook wil happen.

Doelgroep:

 • voor haar
 • voor hem
 • voor samen
 • voor vrienden/vriendinnen
 • voor familieleden

2. Spring uit een vliegmachine: valschermspringen

Sommige dingen moet je éénmaal in je leven hebben beleefd. Wie een lefgozer met gutsende adrenaline is, zal een tandem-valschermsprong zeker kunnen waarderen. Dit uniek cadeau kan op alle leeftijden worden gegeven voor mensen die weinig last hebben van hoogtevrees en zich letterlijk als een spring-in-'t-veld willen manifesteren. Je moet er nauwelijks iets voor doen, behalve gemotiveerd zijn en een gezonde portie durf aan de dag leggen.

Je krijgt eerst een kleine theoretische les met één van de aanwezige instructeurs. Vervolgens stap je het vliegtuig in, vastgekoppeld aan de instructeur. Op een hoogte van 3 kilometer wordt de deur van het vliegtuig open geschoven en maak je in gezelschap van de zogenaamde ‘jumpmaster' een indrukwekkende sprong tegen 200 kilometer per uur in de ijle lucht. Na 30 seconden vouwt dan een parachute open en zweef je zacht naar de grond in gezelschap van je monitor.

De landing vindt vaak in de buurt van familie of vrienden plaats. Een kleine praktische mededeling: je mag niet meer wegen dan 100 kilogram en jongeren onder de 18 jaar hebben een schriftelijke toestemming nodig van de ouders.

Doelgroep:

 • voor haar
 • voor hem
 • voor mama
 • voor papa
 • voor vrienden/vriendinnen
 • voor familieleden
 • voor pubers en jongeren

3. Parijs voor romantische zielen

De lichtstad die nooit slaapt: Parijs. Het mekka van romantische koppeltjes. Verras hem of haar met een romantisch weekendje. Het kan altijd worden gegeven in alle jaargetijden en het hoeft niet altijd op Valentijnsdag te zijn. Slenteren en de talrijke bezienswaardigheden van de Franse hoofdstad bezichtigen loont meer dan de moeite waard.

Namen die wellicht als muziek in de oren klinken: Eiffeltoren, Nôtre Dame, het Louvre en de Arc de Triomphe. Vergeet zeker niet een terrasje te doen in de buurt van Montmartre. Rondstruinen op de Champs Elysées is sowieso een belevenis die je ooit één keer moet hebben gedaan in je leven.

Doelgroep:

 • voor haar
 • voor hem
 • voor samen
 • voor een verloofd koppel
 • voor een vriend / vriendin
 • voor een collega (als andere collega's ook zorgen voor een financiële inbreng)

4. Zomaar een cadeau: quality time voor twee

Soms wil je uit spontaniteit iemand verrassen om eenvoudigweg te laten weten dat je een boontje hebt voor hem of haar. Het originele cadeau kan heel spontaan komen. Bekijk het als een kleinigheid. Eén van die originele geschenken is ‘quality time voor twee' waar jij en je partner je eens goed laten verwennen.

Dit kan op een heel simpele manier door een bezoek aan een exquis restaurant te brengen met zijn tweetjes. Gewoonweg om eens even bij te kletsen uit waardering voor elkaar. Zie het als een origineel klein cadeau met een groots gebaar. Zomaar spontaan, waarom niet?

Doelgroep:

 • voor haar
 • voor hem
 • voor samen

5. Geschenk voor puberende jongens

Je bent jong en je wilt wat. Je puberende jongens zijn blits en hip. Bij een speciale aangelegenheid hoort een frivool cadeau. In de meeste gevallen gaat dit gepaard met de nodige adrenalinestoten. Kijk daarom in de richting van vliegen of zweven.

Een ideale uitlaatklep is het zweven tijdens het indoor skydiven. Het biedt de bijzondere gevoelservaring van een vrije val met dit markant verschil dat je niet uit een vliegtuig moet springen. Je zweeft in de lucht met de pure kracht van de wind. Vliegen door de lucht met de armen gespreid in de lucht.

Doelgroep:

 • voor jongens vanaf 15 jaar
 • voor meisjes vanaf 15 jaar
 • voor volwassenen op zoek naar adrenaline

photoshoot pubermeisje6. Geschenk voor puberende meisjes

Een origineel geschenk voor meiden kopen is niet meteen de makkelijkste opgave. Je maakt puberende meisjes niets wijs, ze regelen liever hun dingen op een zelfstandige manier en weten precies wat trendy is.

En vooral: wat is leuker dan alleen maar een smartphone beeldscherm in de hand? Een tienermeisje maak je immers niet blij met een dode mus. Of het nu iemand is die sportief is ingesteld of niet. Eén van die originele cadeaus waar meisjes van houden is paardrijden.

Of je nu een ervaren ruiter bent of niet, maakt helemaal niets uit. De rijvaardigheid wordt gedurende deze vaak 3 uur durende tocht aangepast aan het niveau van de aspirant amazone of ruiter. Er wordt in kleine groepen een tocht gemaakt zodat elke deelnemer de nodige aandacht krijgt. In de meeste gevallen worden de tochten gemaakt op comfortabel zittende westernzadels. Vanaf 12 jaar kan je je inschrijven.

 • Doelgroep:
 • voor meisjes (vanaf 12 jaar)
 • voor jongens (vanaf 12 jaar)
 • voor mama
 • voor papa

7. Fotoshoot als topmodel: een uniek cadeau voor je collega vriendin

Je ziet ze elke dag. In die mate zelfs dat je je collega meer ziet dan je eigen partner gedurende de week. Ze is meer dan een collega geworden. Noem het maar gerust een vriendin. En je wil eens verrassend uit de hoek komen. Je weet dat ze graag als een ware glamourgirl voor één dag door het leven wil gaan. Ze gaat prat op haar Instagramfoto's en droomt ervan om eens helemaal in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Dan is dit originele cadeau letterlijk en figuurlijk op haar lijf geschreven: een fotoshoot met een professionele fotograaf. Met de juiste look en de praktische tips van de fotograaf zal je collega aangenaam verrast zijn over het bereikte resultaat als topmodel. Het zal sowieso invloed hebben op haar aantal volgers op de sociale media kanalen.

Doelgroep:

 • voor collega vriend/vriendin
 • voor haar
 • voor hem
 • voor puberende meisjes
 • voor vriendin

8. Relatiegeschenken om je klant te bedanken

Heb je er al over nagedacht om een relatie die puur zakelijk is, eens een originele attentie te geven. Vooral een relatie cadeau die niets met je beroep te maken heeft, wordt over het algemeen door heel veel zakenrelaties enorm gewaardeerd.

Waarom? Zo een apart en origineel relatiegeschenk komt immers verrassend uit de lucht gevallen dat het sowieso een blijvende herinnering wordt. Denk maar een wijnproeverij voor de mannen of een persoonlijke shopper voor de vrouwen bijvoorbeeld.

Doelgroep:

 • Voor zakelijke relaties

Last Updated on 17 september 2021

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.