Beste cadeau voor in de tuin: 5 leuke originele tuin cadeau’s

Beste cadeau voor in de tuin: 5 leuke originele tuin cadeau’s

Tuincadeaus

Nog op zoek naar een origineel tuin cadeau? Misschien is een leuk gadget voor in de tuin dan wel een ideetje? Wat is het beste cadeau voor in de tuin dat je fervente tuinliefhebbers tegenwoordig kan geven? Hieronder lees je enkele frisse tuinideetjes die je als cadeau kan kopen of aan iemand geven. Een origineel tuingeschenk voor vaderdag wordt immers altijd geapprecieerd.

Tuinieren werkt relaxerend voor veel mensen

tuincadeau ideetjesHeel veel mensen hebben hun hart verpand aan tuinieren. Het doorbrengen van heel wat tijd in je eigen privé-tuin – met de handen wroetend in de mulle aarde – zorgt bij velen voor een zen-moment wat alleen maar je eigen humeur ten goede komt.

Het is een publiek geheim dat wanneer je tijd doorbrengt in de frisse buitenlucht, je de dagelijkse kommer helemaal kan loslaten. Wanneer je in de tuin werkt, voel je je één met de natuur.

Cadeau's voor in de tuin zijn populaire cadeaus tegenwoordig

Een tuingeschenk is over het algemeen een persoonlijk cadeau omdat het wel in het kraam moet passen van de persoon aan wie je het tuincadeau wil geven. Je zal een beetje op voorhand even poolshoogte moeten nemen wat betrokkene graag zou willen hebben.

Maar wat zijn momenteel de populairste tuincadeaus in functie van een modale neutrale tuin, moderne of klassieke tuin. Hieronder lees je 5 ideeën die altijd goed scoren. Maar uiteraard kan je nog uit een heel ander gamma kiezen. Eerst enkele andere alternatieve hints op een rijtje gezet:

Alternatief 1: Tuinlantaarn als decoratie

Tuinverlichting is altijd een goed cadeau voor in de tuin, het zorgt immers voor een aparte sfeer. En dit zowel in de tuin zelf als rond het voorziene terras. Vooral na de zonsondergang, wanneer je in de tuin wil zitten, zorgen een paar lantaarnpalen voor een extra sfeer. Je kan een tuinlantaarn op je terras plaatsen, maar sfeerspotjes in bepaalde hoeken van de tuin zorgen voor een extra dimensie.

Eén van de trendsetters is de solar tuinlantaarn met LED verlichting. Tuinlantaarns koop je over het algemeen in een set van 2 lantaarns.

 

Alternatief 2: De gezelligheid van sierkussens

Voor mensen die in de tuin een loungeset hebben staan of een tuinbank, kunnen een mooie set sierkussens een perfect cadeau zijn. De kussens verhogen niet alleen het zitcomfort, maar zien er ook bijzonder aantrekkelijk uit binnen elk tuindecor. Als je de voorkeur niet weet van de persoon waar je een tuingeschenk aan wil geven, dan kan je best kiezen voor een neutrale aardekleur of pasteikleur. Voorkom kost wat kost felle kleuren, tenzij je weet dat de betrokken persoon hier een boontje voor heeft. De laatste trend is dat je een (persoonlijke) foto afdrukt op sierkussens.

 

Alternatief 3: De vuurkorf als opwarmer

Een stijlvolle vuurkorf is ook zeker een origineel tuin cadeau! Voor een koele nazomeravond of Indian Summer, wanneer de temperatuur iets aan de lage kant is en je toch in de tuin wil gaan zitten, brengt een vuurkorf een uitstekende uitkomst. Een vuurkorf maakt het niet het enkel aangenaam warm, maar straalt gezelligheid uit en biedt bijkomende verlichting op een terras. Dit maakt dat een vuurkorf één van de meest populaire tuincadeaus is. Het effect van een knapperend kampvuur in de buitenlucht kan tuinavonden extra gezellig maken.

 

Alternatief 4: als het wat meer mag zijn: een maairobot

Veel mensen zijn geen fan van gras maaien. Als jij in je familie of vriendenkring zo iemand hebt waar een cadeau wel wat meer mag voor kosten is een robotmaaier écht een prachtig cadeau voor in de tuin. Op deze pagina vind je heel wat tips bij het kiezen, en hieronder kan je alvast ook enkele best-sellers bekijken!

 

Met deze 5 beste populaire tuincadeaus sla je de bal nooit mis:

1. Gadgy Solar Tuinverlichting

De tuinverlichting van Gadgy Solar omvat een set van 2 tuinlampen met het zogenaamde Druppel-ontwerp. Deze mooie design lampen die je overal als decoratie kan gebruiken, schitteren prachtig als sfeerverlichting buiten in de grond naast het terras of langs het pad van de tuin.

De grootste troef is dat ze waterdicht zijn en uiterst geschikt zijn om als cadeau aan iemand anders te geven. De set beschikt over 2 lampen op zonne-energie en worden bijgevolg opgeladen door het aanwezige zonlicht. Wanneer je één keer de schakelaar op ‘on' zet, dan gaat de LED-lamp automatisch uit in het daglicht en aan in het donker. De lampen zijn geproduceerd uit duurzaam materiaal.

Plus- en minpunten

 • De lampen hebben een heel mooie koperen kleur die in elke tuin past
 • Het materiaal bestaat uit glas en metaal
 • De lampen worden afgeleverd in een mooie Gadgy geschenkverpakking
 • Het licht is minder functioneel

 

2. Biertafel met banken

Wie eens met een origineel tuingeschenk voor de dag wil komen, is een biertafel nooit een slecht idee. Of het nu voor een clubfeest, een verjaardagsfeestje of een andere activiteit wordt gebruikt: de bierenset nodigt alvast uit om samen gezellig met een kleine groep aan tafel te zitten.

De volledige set omvat een biertafel met banken, die gemonteerd of gedemonteerd kunnen worden op een gebruiksvriendelijke manier. Het is heel makkelijk op te bergen en te transporteren. De oppervlakte van de zitbanken hebben een transparante lak. Het tafelblad en zitbanken bestaan uit dennenhout.

Plus- en minpunten

 • Het heeft een fraai design en is handig in gebruik
 • Je kan er comfortabel aan zitten. Ook voor kinderen
 • Uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding
 • De vormgeving lijkt een beetje gedateerd

 

3. Patio kweekkastje van Rosemary's Choice

Dit is de ideale springplank voor een (beginnende) kweker die dicht bij huis van start wil gaan. Deze patiokas kan al vanaf het voorjaar in gebruik worden genomen. Past uitstekend voor gebruik in de tuin, op een terras of een balkon op een appartement. De Rosemary's Choice biedt bescherming in alle weersomstandigheden: wind, hagel, ongedierte of onvoorziene nachtvorst.

De patiokas beschikt over een houten geraamte en een afdichting die uit kunststof bestaat. Het hout is afkomstig uit goed beheersbare bossen. De afdichting is gemaakt van polycarbonaat en heeft een dikte van 4 millimeter. Het is overigens dubbelwandig. Deze kweekkas wordt afgeleverd in prefabricage.

Dit wil concreet zeggen dat de achterkant, zijwanden, schappen, draaideuren en andere onderdelen reeds op voorhand zijn gemonteerd. De klus om te monteren is op deze manier heel gemakkelijk.

Plus- en minpunten

 • De verschillende onderdelen van de patiokas kunnen heel makkelijk worden gemonteerd
 • Polycarbonaat heeft het voordeel niet gevoelig te zijn voor breuk en heeft een goed werkende isolatie
 • Deze patiokas biedt bescherming in alle weersomstandigheden
 • Het ritsen kan beter

 

4. Ambiance balkontafel

Voor appartementsbewoners is dit uitstekend nieuws. De balkontafel van Ambiance is een bijzettafel die op het balkon van een appartementsgebouw kan worden geïnstalleerd. De balkontafel, die bestaat uit metaal, is heel eenvoudig in te klappen. De tafel wordt standaard aangeleverd met beugels die verstelbaar zijn zodat dit ten allen tijde past en compatibel is op elke balkonreling.

De balkontafel is trouwens makkelijk verstelbaar en heel stabiel door de afstandssteun. De grootte van het tafelblad is 60 op 40 centimeter.

Plus- en minpunten

 • Het materiaal bestaat uit metaal
 • Het is makkelijk te installeren en te monteren
 • Het smalle randje rondom zorgt ervoor dat er niets wegwaait bij een windstoot
 • Slechts in één kleur te verkrijgen

 

 

5. Wild Life Multiholk vogelhuis / voederhuis

Dit vogelhuisje is multifunctioneel te gebruiken. In de lente als vogelnestje en in de donkere wintermaanden als voederhuisje. Het werd ontwikkeld met de expertise van ervaren ornithologen. Om maximaal comfort te bieden aan het drukke vogelverkeer in je tuin, werd de zogenaamde ‘Multiholk' ontworpen.

Het is een symbiose tussen een voederhuisje en nestkasje. Dit nieuwe model kan zowel tegen een schutting of muur bevestigd worden. Het bevestigingssysteem zorgt ervoor dat het bijvullen of het reinigen van het kasje heel eenvoudig verloopt. Er is een 2 liter reservoir voorzien voor vogelzaad. Het is uiterst geschikt voor kleine vogels zoals koolmeesje of kleiner.

Het huisje beschikt over voldoende ventilatie zodat ze in de zomer weinig last hebben van tropische temperaturen.

Plus- en minpunten

 • Dit vogelhuisje is multifunctioneel te gebruiken zowel in de winter als in de zomer
 • Het is makkelijk te monteren tegen een muur, tuinhuis, boom, blokhut of schutting dankzij het meegeleverd bevestigingsmateriaal
 • Het is ontwikkeld met de expertise van verschillende ornithologen
 • Niets negatiefs te bedenken

Last Updated on 2 december 2021

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.