Cadeau voor mama kopen: 10 tips voor een origineel geschenk

Cadeau voor mama kopen: 10 tips voor een origineel geschenk

Cadeau voor mama

Is je mama ook de allerliefste moeder op deze aardbol? Dan verdient ze op tijd en stond regelmatig een geschenk. Bij een bepaalde aangelegenheid zoals moederdag, verjaardag en dergelijke. Of zomaar omdat ze zo liefdevol is. In feite verdient ze naast de hemel op aarde, een soort privé eilandje. Maar wellicht past dit niet in je voorziene budget.

Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om haar letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes te zetten. In deze blog ‘Tien tips – cadeau voor mama kopen: wat neemt ze in dank graag aan?' lees je hierover praktische informatie. Naast gewone cadeaus voor mama, vind je hier ook enkele meer originele geschenken die in het kraam van je mama zullen passen en die ze zeker zal waarderen.

Een cadeau voor mama van de kinderen

Voor peuters of heel kleine kinderen is de keuze vrij makkelijk gemaakt wat zij geven aan hun mama. Vaak is een cadeau voor mama een knutselwerk dat bij de kleuterjuf of in het kinderdagverblijf is gemaakt. Voor oudere kinderen is dat een ander paar mouwen en is een cadeau voor mama niet zo een makkelijke opgave. Je wil kost wat kost iets leuks als cadeau voor mama geven waarmee je je dankbaarheid voor haar uitspreekt. Niet elke moeder houdt van dezelfde geschenkjes. Daarom hieronder enkele losse ideeën die over het algemeen in de smaak van moeders vallen:

spa cadeau mama

Een dagje uit

Je mamatrakteren voor een dagje uit naar een pretpark of dierentuin – met de gedachte in het achterhoofd – dat je het nuttige met het aangename paart. Wanneer je zo een verwen cadeau overhandigt, kan je wellicht er zelf ook mee van profiteren en met het hele gezin er naartoe gaan. Als het te prijzig wordt, kan je ook aankloppen bij je zussen of broers om mee te betalen voor dit cadeau voor mama.

Het verwen arrangement in een spa

Speur eens op het internet rond naar een leuk wellness centrum in de nabijgelegen buurt of bekijk de verschillende arrangementen die online vaak worden aangeboden onder de categorie massages en spa-pakketten. Het hoeft daarom niet altijd even duur te zijn.

Pralines als cadeau voor mama

Welke mama houdt niet van een lekkere praline of een heerlijk stuk chocolade. Misschien heeft je moeder een bepaalde voorkeur voor een bepaald merk of soort praline zoals wit, fondant, bruin of melkchocolade. Een cadeau voor mama als zoetekauw wordt altijd wel… gesmaakt.

Parfum

Het is niet altijd even makkelijk te kiezen als je de geursmaak van je moeder niet kan achterhalen. Maar misschien weet je wel door de jaren heen welke parfum je moeder lekker vindt. Indien je twijfelt, kan je altijd haar dezelfde geur geven die ze gebruikelijk koopt. Bovendien gaat het om de ‘geste' die je haar wil geven. Een leuk ingepakt parfum biedt toch nog iets meer dan dat je mama het zelf in de shop moet gaan kopen.

bloemen cadeau mamaBloemen of planten

Het is wellicht niet het meest originele cadeau voor mama, maar vaak telt het wel als een soort symbool. Welke moeder kan niet een bos bloemen waarderen uit erkentelijkheid voor al wat ze al heeft gedaan voor haar kinderen. Als het budget het toelaat, koop dan eens een mooi boeket sierlijke bloemen als blikvanger op de tafel in de huiskamer. Als je voor meer duurzaamheid kiest, kan je beter een plant als cadeau voor mama kopen.

Een pakket als verrassing

Heb je zelf enkele lumineuze ideetjes of heeft je moeder een leuke hobby? Dan kan je eventueel zelf een pakket samenstellen die beantwoorden aan de wensen van je mama. Bijvoorbeeld wanneer je mama graag bakt, kan je allerlei ingrediënten kopen om cakes of koekjes te maken.

Een ouderwetse cadeaubon

Geraak je er helemaal niet uit om een cadeau voor mama te kopen? Dan heb je nog één strohalm waar je je aan kan vastklampen: de cadeaubon. Het is niet meteen het meest originele cadeau dat je kan verzinnen, maar met een cadeaubon kan je alle kanten mee uit zonder een risico te lopen dat je een verkeerd geschenk voor je moeder hebt gekocht.

10 originele cadeaus voor mama

Hieronder lees je de meest originele geschenken voor mama die tegenwoordig worden gegeven naast de meer hoger vernoemde klassieke geschenken. Niet alleen de gepersonaliseerde presentjes maken een hoge vlucht, maar ook avontuurlijke cadeaus vieren vooral hoogtij. Voor de goede orde: alle beschreven tips die je leest zijn allemaal coronaveilig als je de voorkeur geeft aan een doe-cadeau.

1. Serveer je eigen trendy cocktails

Via een workshop de meest hippe cocktails leren maken en van een gezellig avondje uit genieten. Een Gin Fizz shaken, Sex on the Beach of een Mojito serveren hebben geen geheimen meer voor je mama na deze gevolgde workshop. Een cocktail geeft je sowieso al een exotisch gevoel. Tijdens deze workshop worden de knepen van het vak aangeleerd hoe je alle ingrediënten van een cocktail moet shaken naar ieders smaak. Bitter, zoet of fris met muntsmaak maakt weinig uit. En dit alles met de bijhorende tapas.

2. Mama als dierenverzorgster

Mama is een manusje-van-alles en daarom verdient zij het om eens helemaal in het middelpunt van de belangstelling te staan. Wanneer je moeder een ware dierenliefhebster is, dan is een geschenk van ‘Dierenverzorgster voor 1 dag' het meest ideale cadeau voor mama. Laat haar een kijkje achter de schermen van een dierenverzorger nemen en observeer hoe een dierenverzorger dagelijks werkt. Ook word je tijdens deze workshop op een veilige manier zelf aan het werk gezet en worden enkele dieren gevoederd. De dieren kunnen van allerhande pluimage zijn. Zelfs eventueel roofdieren verzorgen, behoort tot deze spraakmakende belevenis.

3. Brunchen voor een theaterliefhebster

Je mama is een duivel-doe-al voor je. Altijd bij de hand, je toeverlaat en vooral heel zorgzaam. Dat is meteen de hoofdreden waarom ze een extra applausje verdient. Misschien is je mama ook een theaterliefhebster. Dan past deze cadeau volledig in haar kraam. Trakteer haar op een heerlijke brunch in een statische theaterzaal of van de chique ambiance in de schaduw van een bekende theaterzaal. Genieten van gezonde luxe producten. Klinken deze ingrediënten bekend in de oren: ibericoham en huisgerookte zalmsneetjes, koffiekoeken of zevengranen pistolets, jam granola van het huis. Meteen het ideale begin voor een leuk dagje-uit.

4. Shoppen met de personal coach

Kom eens verrassend uit de hoek met een cadeau voor mama die je moeder in de verste verte niet heeft zien aankomen. Of ze nu van casual kleding houdt of niet. Iedereen voelt zich het beste in zijn sas met een outfit die het beste bij iemand persoonlijk past. Maar misschien wil je mama eens weten of er nog andere modetrends zijn die op haar lijf staan geschreven. Laat haar eens shoppen met een mode goeroe. Ook wel de Personal Shopper genoemd. Hij of zij vergezelt je mama naar een shop om de juiste kleren uit de rekken te selecteren. Zij wordt geleerd waar ze in de toekomst op moet letten en welke kleurentinten ideale combinaties vormen. Je bepaalt zelf als je de cadeau voor mama koopt, hoeveel tijd de Personal Shopper mag spenderen via een uurtarief.

5. Laat je mama een ballonvaart beleven

Heb je je moeder al verschillende keren eens horen zeggen dat ze zo een ballonvaart zou zien zitten. Misschien wordt het tijd om de daad bij het woord te voegen. Genieten van een panoramisch uitzicht in vogelperspectief en turen naar duizenden glinsterende lichtjes onder je. Twee uur voor zonsondergang wordt de luchtballontocht gepland met als afsluiter een glas champagne. Deze cadeau hangt wel af van de weersomstandigheden.

6. Met een paardenkoets door de stad of door de natuur

Deelnemen aan een tocht met de paardenkoets door de straten van een bekende Belgische stad of een wandeling door de natuur of langs de zeedijk. Het is niet alleen relaxerend en rustgevend, maar je ontdekt ook verschillende bezienswaardigheden die je anders nooit zou tegenkomen. Regelmatig worden tussenstops gehouden. Je kan deze paardentocht plannen met je hele gezin in je eigen bubbel zodat je in uitstekend gezelschap vertoeft.

7. Een badjas met de naam van mama

Enkele jaren geleden was het de normaalste zaak van de wereld dat je porselein, zakdoeken of de sloffen liet graveren door persoonlijke initialen. Maar tijden veranderen. Gepersonaliseerde cadeaus zijn momenteel de meest gevraagde gadgets. Het biedt uiteraard een soort van exclusiviteit door je volledige naam terug te vinden op een bepaald geschenk. Geef toe, de naam van je mama op een badjas, poster of mok heeft wel iets. Het is en blijft exclusief.

8. Gepersonaliseerde foto op hout

Digitale cameratoestellen bewijzen uiteraard hun nut, maar een échte foto in je handen hebben wint meer en meer veld. Vandaar ook het gigantische succes bij de jongeren die massaal Polaroid toestellen kopen. Maar waarom zou je op papier afdrukken als de mogelijkheid bestaat om eenvoudigweg op hout een afbeelding af te printen. Een foto op hout van je mama opent een volledig nieuwe wereld. Moeilijk is het niet: een gemaakte foto uploaden, kadreren en naar de juiste plek slepen. Voor je het goed en wel in de gaten hebt, bezit je een foto van je mama op hout afgedrukt. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen.

9. Een tulband handdoek voor mama

Een cadeau voor mama hoeft geen fortuinen te kosten. Met de handdoek tulband droogt je moeder in één handomdraai vanaf nu de haren. Geen gewriemel meer met de handdoek als ze de douche verlaat en geen geklaag meer van andere gezinsleden dat mammie te lang in de badkamer kampeert. De tijd van het gemurmel is voorbij. Met deze tulband droogt ze de haren tot dertig keer sneller dan de handdoeken uit katoen.

10. Gin tonic badschuimpjes

Als je mama 's avonds languit liggend een relaxerend bad neemt – met een gin tonic in de hand – na een hectisch dagje, kan je ook het juiste bad accessoire kiezen. De gin tonic badschuimpjes geven immers naast het overvloedige schuim ook een overheerlijk aroma af met de geur van haar favoriete drank. Kwestie om eens geen traditionele cadeau voor je mama te kopen.

kado voor mama

Last Updated on 14 december 2020

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.