Een perfect kerstcadeau uitkiezen: hoe ga je te werk?

Een perfect kerstcadeau uitkiezen: hoe ga je te werk?

perfect kerstcadeau

December, feestdag maand, cadeau maand. Vooral met Kerstmis is het gegarandeerd volle bak bij de talrijke webshops en de lange rijen bij de kassa's. Tenminste voor Covid-19. Het koopgedrag van de mensen is rond de kerstperiode al jarenlang een traditie die niet zomaar is weg te gommen. Geef toe: het moeten niet elke keer een paar wollen sokken, een fles wijn of een gebreide sjaal zijn. Niet dat we iets tegen deze drie geschenken als kerstcadeau hebben, maar na pakweg 25 jaar mag wel eens een origineler cadeau als pakje onder de kerstboom liggen. De klassieke geschenken mogen stilaan eens plaats maken voor een smaakvoller kerstcadeau. In deze blog ‘Een perfect kerstcadeau uitkiezen: hoe ga te werk?' lees je enkele waardevolle tips waaraan een perfect kerstcadeau moet aan voldoen. In de praktijk komt het meer dan eens voor dat het ontvangen en geven tot een minder positieve ervaring leidt. Gelukkig is er ook goed nieuws onder de horizon. De grootste bloopers kunnen voorkomen worden. Lees hier de leidraad in zakformaat.

kerstcadeausVuistregel 1: bestudeer eerst de prooi

Het kopen van een perfect kerstcadeau kan je haast met een leeuw tijdens een safari vergelijken. De leeuw gaat instinctief op jacht naar een prooi door eerst zijn doelwit te bespioneren. Precies op dit 'taktisch' vlak gaan heel veel mensen die een cadeau rond de Kerstdagen willen kopen, helemaal de mist in. Het grote verschil met de strategie van de leeuw is dat we meestal op zoek gaan naar iets zonder dat we iemand hebben geobserveerd. Om die reden kan je enkele weken op voorhand stilzwijgend kijken wat de persoon in kwestie misschien nodig heeft. Dit kunnen hele kleine dingen en details zijn. Stel dat je 'target' heel graag handschoenen draagt in de winter, maar dat je ziet dat de handschoenen tot op de draad zijn versleten. Dan kan je op jacht gaan naar een paar kwalitatieve handschoenen als je erachter komt welke maat moet worden gekocht. Door te letten op enkele kleine details kan je je al voorbereiden om een speciaal kerstcadeau voor de ontvanger te kopen.

Vuistregel 2: hou rekening met de voorkeuren van nu

Als je iemand bespiedt, tel dan ook de voorkeuren en omstandigheden mee van het huidige moment. Hol immers niet achter de feiten aan bij wijze van spreken. Wat iemand bijvoorbeeld vijf jaar geleden op zijn ‘wenslijstje' had staan, is misschien nu niet meer aan de orde. Klamp je dus niet vast aan die oude vastgeroeste gedachte van weleer. Je neemt wellicht die dingen als ontvanger met heel veel liefde aan omdat het goed bedoeld is, maar wellicht worstelt de ontvangstnemer met de achterliggende gedachte: hoe komt dit geschenk nu in godsnaam bij mij terecht?

Vuistregel 3: wacht niet het laatste moment af

Volgens statistische gegevens wordt het kopen van een kerstcadeau pas gedaan vlak voor kerst. Negentig procent van de mensen baant zich een weg naar een winkel op het allerlaatste ogenblik. Maar wat is nu eigenlijk de bedoeling hiervan? Niemand die daar een gepast antwoord op weet. De beste kerstcadeau shopper begin evenwel er op tijd aan in plaats van holder-de-bolder te gaan shoppen voor een attentie voor onder de kerstboom. Gelukkig zijn er nog mensen die enkele weken op voorhand al aan kerstshoppen gaan doen door een toevallig voorval. Dit kan naar aanleiding zijn van een telefoongesprek waar de toekomstige ontvanger steen en been klaagt geen tijd te hebben om nieuwe sokken te kopen. De alerte gever speelt hier heel handig en gretig op in.

Suggesties bij het kopen van een kerstcadeau

Voor heren

Het is niet altijd even eenvoudig om een kerstgeschenk voor mannen te vinden. Hieronder enkele ideeën als je inspiratiebron je in de steek laat en die altijd wel scoren:

 • Persoonlijk kerstcadeau: verschillende shops bieden tegenwoordig gepersonaliseerde cadeaus aan (met foto's) en dit in verschillende prijscategorieën
 • Samen uit, samen thuis: een weekendje met zijn tweetjes lekker ontspannen blijft een topper
 • Gadgets: heel veel webshops bieden tegenwoordig verschillende gadgets aan
 • Klusgereedschap: voor de handige Harry gereedschap kopen om te klussen is altijd een voltreffer in de ogen van een doe-het-zelver
 • Console: de games kan je altijd aangenaam verassen met gadgets die online te vinden zijn. Of een cadeaubon
 • De grote uitdaging: racen op het circuit, valschermspringen of een panoramische ballonvaart. Het enige nadeel van dit soort kerstcadeaus is soms wel eens het prijskaartje dat er aan vasthangt

Voor dames

Gaan shoppen voor een kerstcadeau bij vrouwen is iets makkelijker dan dit het geval is bij mannen. Er zijn ook spulletjes te vinden die niet zo duur zijn om onder de kerstboom te leggen. Lees hier enkele suggesties die vrouwen altijd kunnen waarderen:

 • Make-op: vrouwen gebruiken het dagelijks. Tip: als je als man er geen verstand van hebt kan je best een cadeaubon geven
 • Boek: als je iemand kent die een boekwurm is, dan is een cadeaubon om een boek te kopen het ideale kerstcadeau
 • Bodylotion: het merendeel van de vrouwen kan je bekoren met een goede bodylotion. Hiermee sla je nooit de bal mis als geschenk
 • Interieur accessoires: kussens, kaarsen of andere decoratieve kleine spullen
 • Juwelen: rond de Kerstperiode vind je exclusieve juweelontwerpen. Ook in goedkope bijouterieshops vind je modieuze (nep)juwelen
 • Een arrangement voor wellness: een cadeaubon voor wellness in een spa centrum of laten genieten van een heerlijke massage
 • Kookboek: ideaal om aan een keukenprinses te geven
 • Hotelovernachting: een cadeaubon die recht geeft op een overnachting in een luxehotel met verwennerij

8 trendy en originele kerstcadeau’s

De kerstperiode is sowieso de gezelligste tijd van het jaar. Hier horen sowieso coole kerstgeschenken bij. Originele kerstcadeaus maken een wereld van verschil uit in plaats van die – soms – voorspelbare saaie kerstverpakkingen na 15 jaar Kerstmis. In deze lijst vind je een rits kerstgeschenken die momenteel heel trendy zijn. Op dit ogenblik vallen gepersonaliseerde geschenken het meest in de smaak. De reden ligt voor de hand. Het voldoet aan de vooropgestelde 3 criteria waar een perfect kerstcadeau aan moet voldoen: origineel, persoonlijk en uniek. Hieronder vind je 8 trendy kerstgeschenken die nu hoge ogen scoren.

1. LED licht met naam of foto in een hartvorm

Een hart volstaat al om een stel of geliefde gelukkig te maken. Maar een hart, uitgebeeld in licht, geeft precies een extra dimensie aan het romantische kerstcadeau. Het LED licht is zelfs gepersonaliseerd met namen erop van de ontvangers. Dat zorgt sowieso voor een heel individueel cachet. Het is niet alleen een heel leuk cadeau om te overhandigen, maar ook een altijd blijvende levende herinnering voor de ontvanger. Daarnaast kan je het binnen je interieur van je living of in de slaapkamer als decoratievoorwerp uitstallen. Eén ding staat als een paal boven water vast: opvallen doet het zeker. Een variant op dit uniek geschenk is LED licht met een gepersonaliseerde foto.

2. Apparaat voor voetmassage van pluche

De voeten moeten ons hele dagen dragen. Het is dus hoogtijd om extra aandacht te schenken, wanneer de hectische dag voorbij is, om de voeten op het einde van de dag te verwennen. Hiervoor werd een voetmassage apparaat ontworpen dat omrand is met een zachte pluche. Verschillende voorgeprogrammeerde massage instellingen maken dit relaxerend gevoel helemaal compleet. De ideale combinatie als je voor de televisie zit of samen met andere mensen zit te bingewatchen. Gewoon schoenen uitdoen, voeten in het massage apparaat steken en genieten van een zaligmakende relaxerende voetbehandeling.

3. Badjas met persoonlijke naam

Dit kerstcadeau kan je uiteraard voor verschillende aangelegenheden gebruiken. Niet alleen met Kerstmis, maar ook bij moederdag, vaderdag of een verjaardag. Het meest belangrijke is dat de originele badkamerjas aan de juiste persoon wordt gegeven. De gepersonaliseerde badjas met naam is iets wat tegenwoordig erg in trek is. Het is overigens een publiek geheim dat gepersonaliseerde geschenken op #1 staan op de shortlist van geschenken in het algemeen. Vandaar dat zo een cadeau immens populair is bij de ontvangers.

4. Deken van een zeemeermin

Je bent een opgewekte vrouw die al haar hele leven droomt om in de huid te kruipen van een zeemeermin. Deze uniek ontworpen deken maakt die droom gedeeltelijk waar. Je kan er weliswaar nog niet mee gaan dobberen in zee, maar je kan er wel mee dagdromen op de sofa. Lekker nietsnutten in de zetel, terwijl je je favoriete streamingsdienst bekijkt. Het deken kan worden gebruikt voor zowel volwassenen, maar ook voor de aanwezige kinderen in de huiskamer.

5. Gepersonaliseerde deurmat

Heel simpel en super makkelijk. Je selecteert een foto of een afbeelding, je schrijft een tekst, configureert en hiermee is de kous af. De creativiteit vul je zelf in. Het leuke aan dit kerstgeschenk is dat de deurmat wereldwijd exclusief is. De persoonlijke foto en tekst kan je immers nergens anders vinden op deze aardbol. Het is ontegensprekelijk het meest exclusieve geschenk dat je aan iemand kan schenken. Vaak wordt de mat ook als auto-mat gebruikt.

6. Het mondmasker met baard

In deze coronatijden is het aartsmoeilijk om bepaalde personen te herkennen met een verhullend mondmasker. Vooral de mensen die vroeger een snor of baard droegen zijn vaak niet meer te identificeren. Tegenwoordig laat je mondmaskers bedrukken met baard of snor zodat je de mensen enigszins terug kunt herkennen. Een andere variant is om een masker te dragen met je eigen foto zodat je niet incognito rondstruint als je gaat shoppen of kennissen ontmoet.

7. Kussensloop met tekst en foto

Het is altijd aangenaam om diverse kussenslopen in de zetel te hebben liggen. Het ziet er niet alleen decoratief mooi uit, maar het straalt ook een zekere gezelligheid uit. Vooral tijdens de wintermaanden als Netflix een centrale plaats inneemt. Die kussens krijgen pas echt een meerwaarde wanneer ze origineel zijn. Zo bestaat er de gepersonaliseerde kussensloop met tekst en foto. Om tot dit resultaat te komen is het uploaden van tekst en een persoonlijke foto noodzakelijk. Het creatieve aspect ligt vooral in je eigen handen. Bedenkt iets grappigs of uniek zodat je een origineel concept hebt ontwikkeld.

8. De kleinste stofzuiger van de wereld

Erger jij je ook zo mateloos aan collega's die 's ochtends nog vlug vlug hun ontbijt verorberen boven hun keyboard. En dan die ellendige verspreide kruimels verweesd achterlaten. Gelukkig bestaat er nu zoiets als de kleinste stofzuiger van de wereld. Het ideale geschenk voor zij die hun bureau met hoogdringendheid moeten opkuisen. Daarnaast fungeert dit cadeau als onderhuidse hint naar je collega's toe…

Last Updated on 14 december 2020

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.