Origineel cadeau voor je vriendin zoeken: hoe begin je eraan?

Origineel cadeau voor je vriendin zoeken: hoe begin je eraan?

origineel cadeau voor je vriendin

Gevoelens voor iemand uiten die je heel graag ziet. Dat is niet zo evident als dit op het eerste gezicht lijkt. Soms struikel je over je eigen woorden om je liefdebetuiging verbaal te ventileren. Een verjaardag, Valentijn of gewoonweg uit blijk dat je haar graag in de ogen kijkt… een geschenk kent verschillende aanleidingen. Maar een cadeau voor vriendin kopen kan soms vrij lastig zijn en als een karwei overkomen. In deze blog ‘Een origineel cadeau voor je vriendin zoeken: hoe begin je eraan?' lees je een kleine handleiding over de klassieke cadeaus. Of ben je eerder iemand die houdt om origineel uit de hoek te komen. Hieronder verzamelden we een mix van leuke geschenken. Een cadeau voor vriendin koop je immers ook niet alle dagen.

5 pijlers waar je aan moet denken als je een cadeau voor vriendin koopt

Een cadeau voor vriendin… zomaar

Gehuwd, verloofd of pril verliefd? Soms wil gewoon iemand een kleine attentie geven uit wederzijds respect. Niks meer, niks minder. Parfum en sieraden zijn klassiekers als cadeau voor vriendin. Weinig origineel. Maar hoe zou je je vriendin eens op een andere manier willen verrassen? En kost het een bom geld of niet? Nee, het enige is dat je zelf ook een beetje creatief moet omgaan wat je wil kopen als cadeau voor vriendin. Eerst en vooral moet je je vriendin, vrouw of verloofde heel goed kennen en enkele vragen hierover stellen. Een beetje in haar huid verplaatsen. Wat zijn haar hobby's bijvoorbeeld of waar is ze in geïnteresseerd. Vanuit dit oogpunt ga je op jacht naar het ideale cadeau.

chocolade cadeau voor je vriendinEen cadeau voor vriendin… met de smaak van het liefdesleven

Vrouwen houden van een persoonlijke touch als boodschap en van chocolade. De zorgvuldig uitgekozen mix van deze twee ingrediënten maakt vrouwen superblij. Wanneer je zelf niet met gesmolten chocolade wil gaan ‘smossen', zijn er voldoende gespecialiseerde chocolatiers op de markt die persoonlijke geschenken aanbieden. Voor de vrouw die niet zo houdt van chocolade maar wel bij voorkeur een zoetekauw is, kan je zelfs tegenwoordig een gepersonaliseerde taart laten maken. Je stuurt een foto via het internet en je kan het later bij een patissier afhalen.

Voor alle duidelijkheid: een cadeau voor vriendin met een persoonlijk cachet is en blijft een absolute aanrader. Zo zijn kussenslopen met de naam of een foto erop enorm populair. Hetzelfde geldt voor een wijnfles met een gepersonaliseerde afbeelding.

Een cadeau voor vriendin… waar romantiek in de lucht hangt

Het geven van een geluks- en wensballon blijft een romantisch cadeau voor vriendin. De achterliggende saga is dat een (mini) luchtballon heel veel geluk brengt die wensen doet uitkomen. Samen de proef op de som nemen en op avontuur gaan, zorgt ervoor dat er romantiek – letterlijk en figuurlijk – in de lucht hangt.

spa cadeau voor je vriendinEen cadeau voor vriendin… om iets te doen

Je kan ook je liefde tonen aan je vriendin door niet alleen materiële dingen te geven. Op de eerste plaats denken we aan een spa, sauna of wellness beleving die heel veel vrouwen wel kunnen waarderen. Met zijn tweetjes relaxen of koop een ticket voor een vriendin/moeder. Het is het ultieme bewijs dat je heel veel van je vriendin houdt op onvoorwaardelijke wijze. Ook een leuk alternatief is uiteraard een leuke stadstrip om in de lijn van dezelfde verwachtingen te blijven.

Een cadeau voor vriendin… recht uit je hart

Als je een geschenk voor je vriendin geeft, is het superbelangrijk dat het recht uit je hart komt en gemeend is. Dan valt het mooie gebaar altijd in de smaak bij de vriendin. Of het nu je lief is of een hartsvriendin. Het draait echt niet of het geschenk peperduur is of niet, maar wel waarom je deze cadeau voor vriendin geeft en de manier waarop je het schenkt. Hoogstwaarschijnlijk vind je het belangrijker dat je je partner of vriendin iets kan geven. Verlies niet uit het oog dat een vriendin vooral een cadeau waardeert en kijkt om wie het haar geeft.

9 klassieke en originele cadeau tips voor een vriendin

Zoek je een geschikt cadeau voor vriendin? Dan zit je hier uitstekend gebeiteld wanneer je enkele ideetjes wil opdoen. Of het nu gaat voor je beste vriendin, vrouw, een vriendin of dé vriendin maakt nauwelijks iets uit. De laatste jaren is er wel een nieuwe trend bezig als je een geschenk wil kopen. Meer en meer stapt men af van de klassieke traditionele cadeaus zoals dat al jaren een traditie is. Tegenwoordig worden de cadeaus steeds meer persoonlijker, in combinatie met leuk en uniek. Tussen onderstaande aanbevolen cadeau tips zit er wel iets tussen wat je voor elke gelegenheid kan schenken. Lees hier enkele praktische hints. Je vindt een potpourri van traditionele en originele cadeaus.

Tip 1: een handdoek met 8 foto's

Een gewone handdoek heb je uiteraard bij je thuis nodig om jezelf af te drogen. Vrij logisch. Maar je hebt ook regelmatig een handdoek nodig om naar het strand te gaan tijdens je vakantie of naar het lokale zwembad? Om te voorkomen dat je de handdoek van iemand anders onvrijwillig meeneemt, bestaat de mogelijkheid om een gepersonaliseerde handdoek met eigen tekst en/of 8 foto's als cadeau te geven die een individueel verhaal vertellen. Je zal sowieso iedereen blij kunnen maken met zo een unieke handdoek.

Tip 2: gepersonaliseerde kussensloop

Zelf je ontwerp maken voor de kussensloop dat eveneens kan dienen als decoratie in de living of in de slaapkamer. Een eigen tekst of 3 foto's is vrij makkelijk te uploaden. Je vriendin zal het geschenk tijdens een verjaardag, Moederdag, Valentijn of trouwdag weten te appreciëren door de unieke look. Kleine tip: een humoristische tekst werkt niet alleen op de lachspieren, maar boost eventueel je ochtendhumeur…

Tip 3: organiseer een professionele fotoshoot

Deze speciale fotoshoot leent zich uitstekend als je eens een fotocollectie van jezelf wil hebben of eventueel met je partner in de kwaliteitsnorm van een glamour magazine wil paraderen. In deze workout zal de fotograaf je begeleiden om een ideale look te creëren. Wie weet is dit voor je vriendin het begin van een fotomodel carrière. Met de juiste pose en bruikbare tips zal je vriendin aangenaam verrast zijn met het beoogde eindresultaat.

Tip 4: een chocoladefondue als verrassing

Ra-ra-ra. Quizvraag: welke vrouw houdt niet van chocolade? Het is de ideale bondgenoot om je hartsvriendin een tikkeltje op te kalefateren wanneer ze mogelijk in een klein dipje zit. Chocolade als een soort mentaal oplapmiddel! Of je gaat samen met je vriendin met volle teugen genieten van een overheerlijke fondue met chocolade als hoofdingrediënt. Je hebt zelfs de keuze welke chocolade je voorkeur heeft: fondant, bruin, wit of melk. Allerlei delicieuze chocolade lekkernijen worden gedipt in marshmallows of met een variant van vers fruit. Onderdompelen, ronddraaien en proeven. Meer heb je niet nodig. Of zoals een Engels spreekwoord zegt: ‘Geluk kan je niet kopen, maar chocolade kopen wel'. Een boutade waar een grond van waarheid inzit.

Tip 5: een superdag in een Europese hoofdstad

Je vriendin waar je alle innerlijke geheimpjes bij kwijt kan, jezelf helemaal kan zijn en waar je lief en leed mee deelt. Dat noemen ze een hartsvriendin met een grote hoofdletter ‘H'. Om die samenlopende redenen moet een geschenk voor vriendin iets origineel en vooral persoonlijk zijn. Want laten we een kat een kat noemen: je wil wel laten merken dat zij zondermeer voor jou iets speciaals betekent. Niet zomaar iemand. Die speciale band maakt dat je haar eens extra in de bloemetjes wil zetten. Je moet je alleen maar de vraag stellen: gaan jullie samen een Europese hoofdstad bezoeken of geef je een trip als een persoonlijk cadeau. Of ben je zelf ook iemand die graag shopt. Dan kan je overwegen om samen een dagje te gaan shoppen in de modesteden Parijs of Londen.

Tip 6: uitgebreid ontbijt met wellness

Zij is alles voor je, de allerliefste en dat wil je haar heel ostentatief laten weten met een speciaal geschenk. Of het nu bij een speciale gelegenheid is of gewoon uit respect: je wil haar een geschenk geven die tot de verbeelding spreekt. En daar past een romantisch cadeau bij om eventueel samen onvergetelijke momentopnames te beleven. Wat denk je van een exclusief champagne ontbijt in een wellness centrum. Relaxen in een jacuzzi, Turks stoombad en afkoelen in een zwembad. Geef toe, wie kan daar niet van genieten.

Tip 7: shoppen in gezelschap van een personal shopper

Heel veel vrouwen voelen zich een tikkeltje onzeker wanneer ze gaan shoppen. Iedereen jaagt op een uitstekende outfit wanneer je kleding wil kopen. Maar daar knelt soms het schoentje. Je weet het niet altijd even goed en zoekt iemand voor hulp. De laatste jaren kan je je laten vergezellen door een personal shopper. Iemand die je met woord en daad bijstaat tijdens het kiezen van een trendy kledingstuk. Type Jani Kazaltzis. Een personal shopper weet perfect wat het beste bij je past en je zou wel eens helemaal versteld kunnen staan wat deze modespecialist tevoorschijn tovert. Afspreken met een personal shopper doe je per uur. Wie streeft niet naar de juiste look.

Tip 8: workshop huisgemaakte zilveren juwelen

In een 4 uur durende workshop met Zilverklei – Art Clay Silver – leer je eigen zilveren juwelen kneden en naar je hand zetten. Het heeft hetzelfde zicht als de gewone klei. Maar nu bestaan de ingrediënten uit 3 hoofdbestanddelen: water, organisch bindmiddel en zilverpoeder. De klei is heel eenvoudig en makkelijk te vormgeven. Dat zorgt voor een heel scala aan mogelijkheden bij de creatie van je eigen sieraden. Bij een verhitting van plus minus 650 graden Celsius ondergaat deze klei een metamorfose in puur zilver. In de workshop heb je de keuze om oorbellen, hangers of een (trouw) ring te maken. Voor creatieve vriendinnen een ideale uitlaatklep.

Tip 9: apparaat voor nekmassage

Je hebt er steevast al eens last van gehad: stresspijn in je nek die uitstraalt vanuit je onderrug tot je voorhoofd. Tintelingen die verschrikkelijk aanvoelen. Alsof je last hebt van knagende tandpijn, maar dan over heel je lichaam. Gelukkig bestaat er nu een apparaat dat die onophoudelijke pijnscheuten verlicht via elektro impulsen en massage. Het zogenaamde nek massagetoestel. Er zijn verschillende massagesterktes en standjes voorzien die je eigenhandig kan instellen.

Last Updated on 14 december 2020

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.