Origineel geld geven: hoe doe je dat leuk?

Origineel geld geven: hoe doe je dat leuk?

Wat voor cadeau geef je iemand die alles al heeft? Iemand geld als cadeau geven is dan een makkelijke oplossing. Je hoeft niet uren na te denken over een passend cadeau terwijl de kans van bestaat dat de ander het niet eens leuk vindt. Maar om nu een verjaardagskaart met wat briefjes geld erin te geven is ook zo saai. Maar wat doe je dan als je toch iemand geld cadeau wilt geven?

Wanneer zou je iemand op een originele manier geld willen geven?

Weet je echt niet wat je iemand cadeau zou kunnen geven? Bijvoorbeeld omdat diegene alles al heeft of omdat je niet zo goed weet wat in de smaak zou vallen? Dan is geld geven altijd een goed alternatief. Nog een goede reden om iemand geld cadeau te willen geven is omdat diegene ergens voor aan het sparen is, bijvoorbeeld voor een leuke reis of voor een rijbewijs.

Wat doe je als je iemand op een leuke manier geld cadeau wilt geven?

Als je iemand op een leuke manier geld cadeau wilt geven dan zijn er verschillende opties. Ben je een beetje creatief, dan zou je bijvoorbeeld mooie origami figuren kunnen vouwen van papiergeld of er een slinger van kunnen maken. Je zou ook een schatkist kunnen maken van een oude sigarendoos en daar muntgeld in verbergen. Ben je niet zo creatief, of is er geen tijd om iets bijzonders in elkaar te knutselen, dan hebben we hier een aantal ideeën om toch op een originele manier iemand geld te kunnen geven.

Spaarvarken met hamer

Hier komt het Keramieken Spaarvarken met hamer. Deze keramieken varkensspaarpot is perfect om je geld te sparen! Stel je doel en vul de spaarpot beetje bij beetje. Als hij vol is, kan je jezelf lekker verwennen. Dit keramieken spaarvarken is 15 cm groot. Het keramieken spaarvarken wordt...
Check prijs

Wie heeft er niet een spaarvarken gehad waar zakgeld en verjaardagsgeld in werd gespaard voor mooi speelgoed? Een leuke manier om geld te geven aan een kind is dat te doen in een spaarpot, bijvoorbeeld dit spaarvarken waar je alvast de hamer erbij krijgt. Als je de spaarpot al goed gevuld aanlevert hoeft het kind niet lang te wachten voordat hij het varken mag stukslaan.


Geld bemachtigen door labyrint op te lossen

 • Opvallende spaarpot in de vorm van een behendigheidsspel
 • Met eenvoudige sleuf voor het inwerpen van het geld
 • Het labyrint moet vóór het geld worden losgemaakt. Kantelt de kubus zo zodat de bal de grendel opent
 • Afmetingen: ca. 9,5 x 9,5 x 9,5 cm; materiaal:...
Check prijs

Een hele leuke manier om iemand geld te geven is om het geld in een geld puzzel te stoppen. Om het geld te bemachtigen moet degene die het kado krijgt dan nog even zijn best doen om de puzzel op te lossen. Er zijn veel verschillende soorten geldpuzzels, zowel voor papiergeld als voor munten. Deze spaarpot in de vorm van een labyrint gaat pas open als de puzzel is opgelost. De kubus moet zodanig worden gekeerd en gedraaid dat het balletje op de juiste plek terechtkomt en zo het slot ontgrendelt.


Geldengel voor een bijzondere gebeurtenis

 • Engel met gegraveerde doopspreuk
 • Cadeauverpakking voor geld en vouchers
 • Beschermengel als decoratie voor de kinderkamer
 • Materiaal: natuurlijk beukenhout
 • Afmetingen: 12 x 2,5 x 15,5 cm; gewicht: ca. 180 g
Check prijs

Een leuke manier om een kind geld te geven na de eerste communie is dat te doen met een geldengel. Deze houten engel is mooi uit hout gesneden en heeft kleine uitsparingen in de vleugels waar je papiergeld tussen kunt vouwen. En ook zonder het briefgeld erin is de engel een leuk aandenken aan een bijzondere dag.


Geen flessenpost maar geld in een fles puzzel

 • Geldgeschenken: zoek je een leuke en frustrerende manier om geld of waardebonnen aan je vrienden en familie cadeau te geven, dan is dit de perfecte denksporttaak
 • Wat je krijgt: wij sturen je de bout, de fles en de speciale staaf en de bal om je geld of je waardebon of zelfs een...
Check prijs

Nog een leuke puzzel waar je geld als je dat aan iemand cadeau wilt geven is deze fles puzzel. Je krijgt als je deze geldgeschenk verpakking koopt er een instructievideo bij om het geld in de fles te krijgen. Vervolgens moet degene die het cadeau ontvangt het geld uit de fles zien te krijgen zonder het glas te breken.


Houten wereldkaart voor een wereldreis

 • Bruiloftscadeau voor bruidspaar | Ben je op zoek naar het perfecte cadeau voor de bruiloft? Is een klassieke kaart te saai? Dan heb je met dit huwelijkscadeau zeker een goed gevoel bewezen. Verberg het geldcadeau dat je wilt geven achter de wereldkaart en het cadeau is klaar. Je...
Check prijs

Wil je iemand geld cadeau geven die aan het sparen is voor een mooie reis? Dan kun je dat op een originele manier doen met deze wereldkaart. De geschenkverpakking bestaat uit een houten lijst en een wereldkaart die uit hout is gesneden. Je kunt het geld wat je wilt geven achter de uitsparingen in de wereldkaart stoppen zodat het net lijkt of de continenten van geld zijn gemaakt. Achter de hartvormige uitsparing kun je nog een gelukwens kwijt om het geld geschenk nog persoonlijker te maken.


Grappige medicijnbuisjes om geld mee te verpakken

 • In voordelige 6-delige set: bedrukt kunststof buisje in klassieke tabletten-/medicijn-stijl. Met aparte dop (12 cm hoog, diameter 3 cm).
 • Volledige buis voor je (gel)cadeaus. Je vindt geen passend cadeau en heb bij het knutselen twee linkerhanden?
 • Dan geef je geld toch...
Check prijs

De mogelijkheden om geld op een originele manier te verpakken zijn echt eindeloos. Een eenvoudige maar leuke manier om geld te verpakken is bijvoorbeeld met deze grappige medicijnbuisjes. Het gaat om een set met 6 verschillende buisjes die elk een andere opdruk hebben. Je kunt de buisjes vullen met papiergeld, waardebonnen en er past ook muntgeld in.


Spaarpot in een lijst voor een pas getrouwd stel

 • Moderne spaardozen: dankzij de coole 3D-fotolijst met gleuf voor het inwerpen van bankbiljetten en munten, kun je nu hardwerkend besparen op je project. Het beste eraan: door de transparante voorkant heb je altijd de huidige stand van je besparing in het oog. Het schattige bruiloftspaar...
Check prijs

Wil je een pas getrouwd stel op een leuke manier wat geld cadeau geven, dan kan dat met deze leuke spaarpot in een lijst. Aan de bovenkant van de lijst zit een gleuf waar je papiergeld en muntgeld in kunt stoppen. Je kunt de afbeelding in de lijst nog personaliseren door de naam van het getrouwde stel eraan toe te voegen en er is ook nog ruimte voor een persoonlijke gelukwens. Deze spaarpot hoeft overigens niet kapot geslagen te worden om het geld eruit te halen zodat de lijst bewaard kan blijven als aandenken.


Geld in stijl geven met een mini aktetas

 • Maatinformatie: buitenmaat 100 × 65 × 16 mm, verkrijgbaar in 4 kleuren: zwart, zilver, goud en rood. met een kaart waarop het bedrag en de tekst kan worden geschreven en een spaarpot die kan worden gebruikt voor het plaatsen van contant geld.
 • 🎁 Hoogwaardige materialen: de...
Check prijs

Een originele manier om het geld wat je iemand cadeau wilt geven te verpakken is deze mini aktetas. Het koffertje is gemaakt van aluminium en heeft een echte kliksluiting. De binnenkant is bekleed met fluweel zodat het mini-koffertje een hele rijke uitstraling heeft. Stop er cadeaubonnen, Apple tegoed of papiergeld in en maak het persoonlijk door er nog een leuke boodschap voor de ontvanger aan toe te voegen.


Geld veilig achter slot en grendel met een spaarpot kluis

Deze gave Kluis Spaarpot Bank met Pincode is perfect om te leren omgaan met geld!

Het leukste cadeau om te geven en om te krijgen! Deze spaarpot kluis is geschikt voor alle soorten munten en briefgeld. De kluis is zelfs voorzien van een automatische biljetten inname....

Check prijs

Wil je een kind geld cadeau geven in de vorm van een leuke spaarpot? Dan kun je dat doen met deze spaarpot kluis. De kluis kun je open maken met een pincode, en je kunt zowel munten als papiergeld erin sparen. De spaarpot kluis heeft zelfs een automatische geld inname gleuf die papiergeld netjes oprolt.


Spaarpot voor een droom

Deze leuke houten spaarpot vervult al jouw dromen zodra deze vol is. Het houten kistje heeft een glazen voorkant met de tekst “dream”. Bovenop het kiste zit een metalen handvat. Het kistej heeft een formaat van 210 x 170 x 65 mm.
Check prijs

Wil je iemand geld geven die aan het sparen is voor iets bijzonders zoals een reis, een auto of een boot? Dan kun je alvast een leuk begin maken door hem of haar deze spaarpot voor een droom te geven waar je een leuk bedrag in stopt. De spaarpot is gemaakt van hout en heeft aan de bovenzijde een gleuf om het spaargeld in te stoppen. De spaarpot is een leuke manier om iemand geld te geven en te helpen om zijn droom te realiseren.

Last Updated on 17 januari 2023

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.