Origineel kraamkado van opa en oma

Origineel kraamkado van opa en oma

Word je binnenkort opa of oma van een nieuw kleinkind, dan kun je vast niet wachten om het kind te overspoelen met cadeaus. En het allereerste cadeau wat je gaat geven is het kraamcadeau. Aangezien er zoveel mogelijkheden zijn als je een kraamcadeau gaat uitzoeken wordt het misschien lastig om te kiezen. Want welk cadeau is bijzonder genoeg voor deze blijde gebeurtenis?

Wat is een kraamkado, en aan wie geef je een kraamkado?

Als je opa of oma wordt dan weet je zelf waarschijnlijk nog wel hoe het was toen je zelf kraamvisite kreeg na de geboorte van je kind. Maar misschien vraag je je af of er iets is veranderd in wat gebruikelijk is om als kraamkado te geven. Vroeger was het bijvoorbeeld in het oosten van Nederland gebruikelijk om een krentenwegge te geven. Dit krentenbrood was soms wel anderhalve meter lang, handig met de grote gezinnen van die tijd. In deze tijd geven mensen nog steeds voornamelijk praktische cadeaus als ze op kraamvisite gaan, zoals rompertjes en andere babykleertjes. Maar opa en oma mogen natuurlijk wel een cadeau meebrengen wat net iets specialer is.

Wat brengen opa en oma mee als kraamkado?

Veel grootouders kiezen ervoor om als kraamkado een spaarrekening te openen voor hun nieuwe kleinkind. Dat is natuurlijk erg praktisch en handig, maar je wilt misschien daarnaast nog iets tastbaars meebrengen als je op kraamvisite gaat. Je zou als alternatief ook een mooie spaarpot kunnen geven met een aardig startbedrag.

Een ander traditioneel kraamkado van opa en oma is een kettinkje met de naam van het kind of een zilveren bewaardoosje voor de eerste tandjes en haarlokjes waarin de naam van het kind en de geboortedatum zijn gegraveerd.

Een kraammand meebrengen als kraamcadeau van opa en oma

Een andere optie is om een kraammand cadeau te geven aan de kersverse ouders. Het gebruik om een mand vol cadeautje te geven komt oorspronkelijk uit Brabant. Omdat de kraamtijd vroeger 8 tot 10 dagen duurde zat er in de kraammand voor elke dag een leuk kadootje. Dat waren veelal praktische zaken als babykleertjes en luiers, maar je kunt vandaag de dag natuurlijk ook speelgoed in de mand stoppen, een mooie foto in een lijst of leuke geschenkjes voor de beide ouders die soms nog wel eens vergeten worden.

Hieronder vind je een aantal suggesties voor originele kraamcadeaus die je kunt geven als opa en oma.

Bewaardoosje voor eerste tand en eerste haarlok

Mooie verzilverde trein met twee wagons, in de wagons is ruimte voor je tanden en haarlokje. De machinist is een beertje en de wagons zijn versierd met tekst en sterretjes. Erg leuk om kado te geven aan de echte trein liefhebbers. Dit is geen speelgoed maar een sier item.
Check prijs

Het bewaardoosje voor de eerste tand en de eerste haarlok is een traditioneel geschenk voor een kraamvisite. Een bijzondere uitvoering van dit cadeau zijn twee bewaardoosjes in de vorm van een koets. Net als in het sprookje van assepoester hebben de twee koetsen de vorm van een pompoen en worden ze voortgetrokken door een paard.

Dit verzilverde bewaardoosje voor het eerste haarlokje en de eerste melktand is echt een kraamgeschenk voor een prinsesje, een ideaal geschenk als je op kraamvisite gaat bij je nieuwe kleindochter. En heb je de geboorte van een kleinzoon te vieren, dan kun je het vergulde treintje met twee wagonnetjes cadeau geven.


Nijntje luiertaart

Een Nijntje luiertaart met een knuffeltje, ringrammelaar en mutsje. Een 2-laags taart met: 38 pampers maat 2 Nijntje 20 cm Nijntje Bijt-Rammelring Funnies Mutsje Maat 62-68 Het cadeau wordt ingepakt met doorzichtig folie en bijpassend lint.
Check prijs

Een leuke manier om een heel praktisch cadeau te geven is dat te doen met een luiertaart. Een luiertaart is een stapeling van luiers in de vorm van een taart die feestelijk is versierd. Bij deze mooie Nijntje luiertaart krijg je 38 luiers, een schattige Nijntje pop, een Nijntje bijtring en een zacht babymutsje, allemaal feestelijk verpakt met een mooie strik. De luiers zijn waarschijnlijk al binnen een week op, maar van de Nijntje pop, de bijtring en het mutsje zal je nieuwe kleinkind veel langer plezier hebben.


Rompertje met tekst

Je kleintje zal er super schattig uit zien in dit groene rompertje van Petit Villain. Op het rompertje staat de tekst ''Als mama en papa nee zeggen vraag ik het oma en opa' geborduurd.

Het rompertje is eenvoudig te openen dankzij de drukknoopjes op de voorkant.

Modern en...

Check prijs

Rompertjes behoren ook tot de traditionele kraamkado’s. Net als luiers kun je er niet teveel van hebben. Als je een rompertje wilt geven maak het dan persoonlijk en bijzonder door een rompertje met een leuke tekst uit te kiezen. Bijvoorbeeld dit zachte rompertje met lange mouwen waar de tekst op staat “Als mama en papa nee zeggen vraag ik het oma en opa”. Je kunt een rompertje nog persoonlijker maken door zelf een tekst op het rompertje te laten drukken, bijvoorbeeld de naam van het kind en de namen van opa en oma.


Grappige babysokjes

Een grappig én schattig kraamcadeau? De Super Toes® Baby sokjes zijn geschikt voor elke babyshower. Iedereen zal dit cadeau onthouden! Deze hilarische uniseks babysokken zijn comfortabel en zacht; ideaal voor in de luier- of verzorgingstas.

Waarom onze baby...

Check prijs

Vind je het leuk om iets grappig mee te nemen op kraamvisite, dan kun je deze babysokjes meenemen. Op de zolen van deze schattige sokjes staan grappige tekstjes zoals “50% mom, 50% dad, 100% perfect”. Deze sokjes zijn geschikt voor een baby van 0 tot 12 maanden en je kunt ze gewoon wassen in de wasmachine. Doordat de letters op de zool in antislip materiaal zijn uitgevoerd zorgen ze dat je kleinkind niet kan uitglijden bij het doen van de eerste stapjes. De sokjes zijn ook ideaal als ludieke toevoeging voor de kraammand.


Mobile

De prachtige mobiel van LÄSSIG is ideaal voor montage boven de commode of wieg. Baby's zullen veel plezier beleven aan het kijken en ontdekken van de verschillende vormen en kleuren. Ouders zullen ook dol zijn op dit prachtige ornament in de kinderkamer. De harmonieuze kleuren en mooie...

Check prijs

Een mobile of boxmobiel mag niet ontbreken aan de babykamer. De bewegingen die de figuren maken stimuleren de ontwikkeling van de waarneming en de motoriek van het kind. Je doet je kleinkind dus een enorm plezier door een mooie mobile in zachte kleuren te cadeau te doen, bijvoorbeeld deze mobile met een zeehond, een walvis en sterren. De boxmobiel is makkelijk te monteren aan de wieg of te bevestigen aan het plafond.


Herinneringsdoos

NIEUW! - INTRODUCTIEAANBIEDING - De zwangerschap en de babytijd gaan veel te snel voorbij! Bewaar de mooiste waardevolle herinneringen aan deze speciale tijd voor altijd, overzichtelijk en veilig bij elkaar op één plek. Een écht mooi cadeau voor een zwangere...

Check prijs

De babyjaren van je kleinkind zijn zo voorbij, zowel voor jullie als opa en oma maar vooral voor de ouders. De ouders zijn veel te druk bezig met de verzorging van het kind en hebben daardoor vaak niet de tijd om stil te staan bij deze bijzondere tijd en er echt van te genieten. Zelf koester je waarschijnlijk ook de babyfoto’s van je kinderen en had je gewild dat je nog meer foto’s had gemaakt of dat je op een andere manier de bijzondere momenten had kunnen vastleggen.

Dat kun je je dochter of zoon nu wel gunnen door ze een herinneringsdoos te geven. Deze herinneringsdoos kunnen ze vullen met alle babyspulletjes, foto’s en andere memorabilia die ze willen bewaren als aandenken aan deze tijd. De doos wordt zo het als het ware een tijdcapsule van de bijzondere eerste maanden van hun baby waar ze nog jaren met plezier herinneringen mee kunnen ophalen.

Last Updated on 16 januari 2023

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.