Originele afscheidscadeaus

Originele afscheidscadeaus

Ga je binnenkort afscheid nemen van een vriend die gaat emigreren, een goede buur die gaat verhuizen of een collega die een andere baan heeft gevonden? Afscheid nemen is niet leuk, vooral niet als je de persoon in kwestie gaat missen. Als je het jammer vindt dat iemand vertrekt en dan is een mooi afscheidscadeau wel op zijn plaats. Maar wat geef je aan iemand die weggaat als je geen saaie cadeaubon of fles wijn wil geven?

Bij welke gelegenheden geef je een afscheidscadeau?

Wanneer er iemand vertrekt is dat een goede reden om een afscheidscadeau te kopen. Er kunnen verschillende redenen zijn om afscheid te nemen. Misschien gaat een collega weg vanwege een andere baan of pensioen. Misschien gaat een van je vrienden op wereldreis of gaat een familielid emigreren naar een ander continent. Wat de reden van vertrek ook is, als je een afscheidscadeau geeft dan voelen ze zich gewaardeerd, en weten ze dat ze gemist zullen worden.

Wat geef je als cadeau wanneer je afscheid van iemand neemt?

Een afscheidscadeau kan verschillende vormen aannemen. Het hangt er ook een beetje van af wat de reden van het afscheid is, en om wat voor persoon het gaat. Soms ligt het een beetje voor de hand wat je zou kunnen geven. Als er iemand gaat emigreren naar Amerika bijvoorbeeld kun je een doos met Hollandse lekkernijen als drop, pindakaas en stroopwafels meegeven. Maar gaat het om een collega die je eigenlijk niet zo goed kent, dan wordt het misschien lastig om iets origineels uit te zoeken. Als je even geen inspiratie hebt voor een origineel afscheidscadeau dan kun je hieronder een aantal leuke suggesties vinden.

Leuk cadeau voor een stagiair: Reisboeken

De ultieme reis bucketlist: de 25 reizen die je ooit in je leven gemaakt moet hebben volgens Travelvalley.

De ultieme reis bucketlist! Deze 25 reizen moet je ooit in je leven gemaakt hebben. Marloes de Hooge, hoofdredacteur van de succesvolle reisblog Travelvalley, verzamelde...

Check prijs

Veel mensen gaan na hun studie een paar maanden reizen om wat van de wereld te zien voordat ze zich in het werkende leven storten. Ga je binnenkort afscheid nemen van een stagiair die reisplannen heeft, dan is het leuk om een reisdagboek cadeau te geven om alle ervaringen in te kunnen vastleggen. Voor een stagiair die wel op reis wil maar nog niet weet waarheen is boek “Bucketlist Reizen” van Marloes de Hooge een leuk idee.

In dit boek beschrijft ze de 25 mooiste en meest bijzondere reisbestemmingen waarvan ze vindt dat je eens in je leven moet hebben bezocht. Het boek bevat naast de prachtige foto’s en inspirerende beschrijvingen van de verschillende locaties handige tips voor wanneer je zelf op reis wil gaan.


Voor iemand die voor werk gaat emigreren: Maneki Neko

De zwaaiende gelukskat is de klassieke geluksbrenger uit Azië. In China, Japan, Taiwan en Thailand is hij vaak te vinden in winkels en restaurants. Hij moet zorgen voor geluk en veel klanten. In de rechterhand houdt hij de Koban, een gouden munt, die grenzeloze rijkdom betekent. De Maneki Neko is...
Check prijs

Maneki Neko, de welbekende zwaaiende gelukskat zie je overal terug in Azië. De kat heeft in zijn rechterpoot een gouden munt die voor grenzeloze rijkdom staat. Met zijn linkerpoot wuift hij heen en weer. Vaak zie je de zwaaide kat in winkels en restaurants, waar hij voor geluk en goede klandizie moet zorgen. Oorspronkelijk komt deze gelukbrengende kat uit Japan. Het verhaal gaat dat een rijke landheer onder een boom wilde schuilen tegen het onweer.

Zijn aandacht werd getrokken door een kat van een monnik die hem van de boom weglokte. Een paar seconden later werd de boom getroffen door de bliksem, maar dankzij de kat had de rijke landheer het overleefd. Als dank zorgde de landheer ervoor dat de tempel van de monnik rijk en machtig werd, vandaar dat Maneki Neko staat voor rijkdom en succes. Dat maakt deze gelukskat het ideale afscheidscadeau voor iemand die zijn geluk ergens anders gaat zoeken.


Voor iemand die op wereldreis gaat: Survival kit

Wees overal op voorbereid met deze handige survival kit! Dit setje bevat de meest belangrijke tools voor als je op reis gaat of gaat kamperen. Alles past handig in dit kleine doosje en kun je daardoor gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Het setje bestaat uit: -...
Check prijs

Gaat een goede vriend of een familielid op wereldreis en wil je iets leuks meegeven voor onderweg? Dan kun je bijvoorbeeld een survival kit in een blikje meegeven. Mocht de reiziger onderweg verdwalen dan kan de weg worden teruggevonden met het kompas, hout voor een vuur worden gezaagd met een zaagdraad en een het vuur worden ontstoken met de magnesiumstaaf. En dat alles zit in een leuk compact doosje. Een survival kit in een doosje is een ludiek gebaar voor iemand die de wijde wereld in trekt.


Voor een collega die vertrekt: een mini zen tuin

Breng met deze mini zen garden een deeltje van het Verre Oosten bij jou in huis. In een traditionele Japanse rotstuin moeten de stenen er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Het is namelijk een speciale plek die gebruikt wordt om te mediteren en te reflecteren. Met deze boeddha tuin haal je...

Check prijs

Gaat een collega weg die zich nog wel eens kon opwinden over verschillende dingen? Dan kan deze collega baat hebben bij een bezoek aan een Zen tuin. In een Zen tuin staat ontspanning en rust centraal. Deze tuin die ook wel rotstuin of steentuin genoemd heeft een bodem die niet is bedekt met gras of aarde maar met zand of de kleine kiezelstenen.

Door de boeddhistische monniken worden hier typerende patronen in geharkt. Een Zen tuin is de ideale plek om te ont-stressen en rust te vinden. Maar aangezien niet iedereen ruimte heeft om een Zen tuin aan te leggen bestaan er ook mini zen tuinen. Een mini Zen tuin is een miniatuur Zentuin voor in huis. Je krijgt er een Boeddhabeeld, wierook en zelfs een mini hakje bij om ook patronen in het zand te kunnen harken. Met deze mini Zen tuin komt je oud-collega vast helemaal tot rust.


Voor een collega die met pensioen gaat: Niks geraniums

Niks Geraniums! Het leven begint na je pensioen? Er is veel te doen over de pensioenleeftijd; het onderwerp staat ruim in de belangstelling. We blijven veel langer actief en worden steeds ouder. Het leven begint na je 40ste....is de uitdrukking, maar eigenlijk zou het moeten zijn: het leven...
Check prijs

Gaat er binnenkort een collega van je met pensioen? Dan is het leuk om het boekje Niks Geraniums! van Saskia de Boer te geven. Veel mensen zien op tegen het zwarte gat na het pensioen en het schrikbeeld van de geraniums. In dit grappige boekje staan zinnige en onzinnige tips voor mensen die de werkvloer gaan verlaten en beginnen aan een nieuwe periode in hun leven.

Want we worden tegenwoordig steeds ouder, en je kunt in principe nog een compleet nieuwe carrière beginnen nadat je bent gepensioneerd. In het boekje vind je leuke tips, kom je alles te weten over de geraniums en lees je vooral hoe je kunt leren genieten. Niks Geraniums! is dus een ideaal afscheidscadeau voor een collega die met pensioen gaat.

Last Updated on 18 januari 2023

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.