Originele cadeaus voor een 5-jarige waarmee je zeker scoort

Originele cadeaus voor een 5-jarige waarmee je zeker scoort

Ben je nog op zoek naar een origineel cadeautje voor een kind van 5 jaar? Kinderen die vijf jaar oud worden zijn nog volop in de ontdekkingsfase. Ze zijn net gewend aan het naar school gaan, spelen graag met leeftijdsgenootjes en beleven de grootst mogelijk avonturen in hun fantasie. Een cadeautje voor een 5-jarige moet dan ook de nieuwsgierigheid stimuleren, leuk en spannend zijn.

Wat is eigenlijk een geschikt cadeau voor een kind dat 5 jaar wordt?

Heb je zelf (nog) geen kinderen in deze leeftijd dan is het misschien lastig om te bedenken waar je een kind van 5 nu echt blij mee maakt. Sommige spellen zijn misschien net te moeilijk, en ander speelgoed kan weer net te kinderachtig zijn voor een kind in deze leeftijd. Als je een kadootje uitzoekt voor een kind van 5, dan is het handig om te weten dat ze al wel naar school gaan, maar nog niet hebben leren lezen en schrijven.

Letters en eenvoudige woorden herkennen ze vaak al wel, evenals de cijfers 1 tot en met 10. Kinderen in deze leeftijd zijn vooral veel bezig met hun fantasie en creativiteit. Ze knutselen, verven en tekenen graag, bouwen hutten en spelen dat ze een superheld zijn. Ook buitenspelen is iets wat ze graag doen, samen met hun vriendjes.

Om het uitzoeken van een geschikt cadeau voor een vijfjarige makkelijker te maken hebben we hieronder een aantal originele kado ideeën in uiteenlopende prijsklassen.

Stoepkrijt

Crayola Stoepkrijt zijn speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis op trottoirs, muren, asfalt. Levendige, heldere en intense kleuren: om het beeld en de creativiteit van kinderen en volwassenen te inspireren. Kleuren was nog nooit zo leuk, dankzij Crayola buitenkrijt. Daag je vrienden...

Check prijs

Laten we maar meteen met een klassieker beginnen waar kinderen nog steeds niet op uitgekeken zijn: stoepkrijt. Stoepkrijt is altijd leuk. Je kunt er de mooiste tekeningen mee maken en lijnen uitzetten als je een spel aan het spelen bent. Stoepkrijt is er in verschillende formaten, van kleine handzame krijtjes tot jumbo stoepkrijt waar een vijfjarige twee handen voor nodig heeft.

Vind je het jammer dat stoepkrijt alleen bestaat uit kalkachtige kleuren, dan kun je een stoepkrijtdoos van Crayola kopen. Deze stoepkrijten hebben heldere en intense kleuren, helemaal niet wat je gewend bent van stoepkrijt. Ze zijn echter net zo makkelijk uit te wassen. Met zo’n doos vol felgekleurde stoepkrijten kan een vijfjarige zich helemaal uitleven en de mooiste tekeningen maken.


Kinder-fotocamera

Maak geweldige foto's en druk ze direct af op het bijgeleverde fotopapier met de KidiZoom® PrintCam™! Dit is een speelgoed camera voor kinderen. De Print zwart-wit foto's met camera-effecten, stripverhalen of afdrukbare spelletjes en kleur ze in. Houd de foto's levendig voor slechts...

Check prijs

Een andere manier om de creativiteit van een kind van vijf te stimuleren is een kinder-fotocamera cadeau te geven. Dat zit natuurlijk wel in een andere prijsklasse dan stoepkrijt, maar dan krijg je wel een echt werkende camera met lcd-scherm waarmee de mooiste foto’s gemaakt kunnen worden.

De VTech Kidizoom Printcam kan zelfs meteen de foto’s in verschillende formaten zwart/wit uitprinten. Deze functie geeft het kind de mogelijkheid om de foto’s op verschillende manieren uit te printen. Ze kunnen hun eigen ansichtkaarten maken en een foto uitprinten als een kleuren-op-nummer kleurplaat. En wie weet, is deze camera wel het begin van een succesvolle vlog carrière of een start van een journalistieke loopbaan.


Spelenderwijs leren rekenen en schrijven

Spelenderwijs leren schrijven voor kinderen vanaf 4 jaar Met 'Ik leer schrijven' van Jumbo leren kinderen spelenderwijs letters en woordjes schrijven. Alle opdrachten zijn zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de lesstof voor kinderen van 4 jaar. De lichtbak en het...
Check prijs

Voor deze leeftijdscategorie bestaan er ook tal van leuke educatieve spellen waarmee de kinderen spelenderwijs leren schrijven en rekenen. Heel leerzaam zijn de oefen- en speelboeken met leuke puzzeltjes, kleurplaten en stickervellen waarmee het kind letters leert schrijven en leert tellen.

Een leuk alternatief op de papieren doe-boeken is het educatieve spel “Ik leer schrijven”. Dit schrijfspel bestaat uit een lichtbak met een speciaal schrijfsysteem in een handig draagbaar koffertje waarmee het kind de motorische schrijfvaardigheden kan oefenen. Met de bijgeleverde opdrachtkaarten leert het kind cijfers, kleine letters en hoofdletters schrijven, en door de lichtbak is meteen duidelijk hoe de het eruit moeten zien. Leren schrijven gaat op deze manier razendsnel en is superleuk om te doen.


Step of scooter

FOXSPORT step tot 100 kg Lichte en duurzame constructie ShockResist- absorbatie Draagkracht tot 100 kg Grote wielen 145 mm Lagers ABEC-7 Voetrem achterwiel Drie instelbare hoogte-opties Antislip platform Duurzame en praktische voet Opvouwbaar...
Check prijs

Steppen is leuk voor jong en oud. Je ziet steeds meer gemotoriseerde steps voor volwassenen op de markt verschijnen, en de stuntsteps zijn inmiddels ook al niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Met een step kun je dus iedereen blij maken, en je kunt er al vrij jong mee beginnen.

Een step stimuleert eveneens de motorische ontwikkeling van een vijfjarig kind. Steppen is lastiger dan fietsen, en je moet tegelijkertijd balanceren en manoeuvreren op een been. Als je een step uitzoekt let dan op de kwaliteit van de step. Koop liever een step van aluminium dan van plastic, dat gaat langer mee en is steviger.

De kinderstep van Foxsport bijvoorbeeld heeft een sterk lichtgewicht aluminium frame en kan tot 100 kg aan gewicht dragen. De bandjes zijn voorzien van fatsoenlijke lagers waardoor de step goed rolt. Bovendien is de step opvouwbaar waardoor hij makkelijk achterin de auto of in de fietstas kan worden meegenomen. Deze step is ideaal buitenspeelgoed en doordat het stuur in hoogte verstelbaar is kan de step voorlopig nog wel even meegroeien met het kind.


Wereldbol

Livarno Home Verlichte wereldbol Ø30 cm

Schaal: 1:42.500.000 Kenmerken: inclusief lichtbron Aanbevolen leeftijd: vanaf 14 jaar

✓ Schuine meridiaan met gradenverdeling ✓ Dubbel kaartbeeld met fysieke en politieke weergave

Check prijs

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor een nieuwsgierig vijfjarig kind wat interesse heeft in reizen en andere landen? Als je op zoek bent naar een origineel cadeau voor een kind dat 5 wordt hoeft je niet altijd bij speelgoed uit te komen. Want welk kind heeft er nu niet zich verwonderd over die bol met al die landjes erop en zich voorgesteld hoe het zou zijn om van de ene plaats naar de andere te vliegen?

Een wereldbol cadeau geven is daarom altijd een goed idee. Bovendien ziet zo’n wereldbol er hartstikke leuk uit op een kinderkamer, en als je een wereldbol met verlichting zou kopen dan heb je meteen een originele lamp voor in de kinderkamer.


Wetenschapskits

Duik de wereld van de wetenschap in met deze experimenteerset! Maak een drijvend spook, een reageerbuiskaleidoscoop en een stuiterbal met deze experimenteerset van Jumbo. Speel het griezelige kippenvelspel, ontdek hoe je vloeistoffen kunt stapelen en maak levende lava!
Check prijs

Wil je spannend speelgoed kopen waar kinderen echt iets van kunnen leren? Voor nieuwsgierige wetenschappers in de dop kun je tal van leuke wetenschapskits kopen voor kinderen. Met deze kits leren ze bijvoorbeeld hoe elektriciteit werkt, hoe kristallen groeien of wat magnetisme is. Een leuke set voor jonge scheikundigen is het Wetenschapslab van Jumbo.

In deze kit zitten onder andere reageerbuisjes, roerstaafjes, Petrischaaltjes en trechters waarmee je een echt laboratorium kan bouwen. Bovendien bevat de kit een handleiding om verschillende experimenten uit te voeren met de bijgeleverde ingrediënten zoals het maken van levensechte lava. Met een wetenschapskit prikkel je de nieuwsgierigheid stimuleer je de onderzoekende geest van een kind.

Last Updated on 18 januari 2023

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.