Originele cadeau’s voor een doop

Originele cadeau’s voor een doop

Zoek je originele cadeaus om te geven bij een doop? Een doop is een belangrijke gebeurtenis binnen het Christelijke geloof. Meestal gaat het om een jong kind wat het doopsel ontvangt, en dan is het wel zo aardig om een leuk kadootje mee te nemen. Maar wat is dan een passend cadeau voor een doop?

Het is gebruikelijk om bij een doop een doop armbandje of kettinkje cadeau te geven, of een gepersonaliseerde kinderbijbel. Maar je wilt natuurlijk niet de zoveelste zijn die met een kinderbijbel aan komt. Omdat het meestal om een kinderdoop gaat kun je bijvoorbeeld ook denken aan leuke kinderkleertjes, speelgoed en spaarpotten.

Om je niet uren te laten zoeken en toch met een origineel cadeau te komen hebben we hieronder een aantal suggesties voor originele cadeaus voor een doop.

Wat is een doop, en waarom wordt het gedaan?

Dopen is een gebruik binnen het Christelijke geloof en wordt zowel in de Rooms-Katholieke- als Protestantse gemeenschap toegepast. De doop is het begin van een nieuw Christelijk leven, en geeft in de protestantse gemeenschap toegang tot de andere sacramenten zoals het Vormsel en het Huwelijk. Bij het dopen wordt er doopwater het hoofd gegoten van degene die gedoopt wordt onder het uitspreken van de woorden “Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest”. Deze manier van dopen wordt vooral bij kinderen en baby’s toegepast. Voor volwassenen bestaat er ook een doop waarbij je volledig in doopwater wordt ondergedompeld.

Wat geef je aan iemand die gedoopt wordt?

Het doopsel is een feestelijke gebeurtenis, het begin van een nieuw leven. Om dat moment te gedenken is het gebruikelijk om een doop kado te geven waarin de datum kan worden vastgelegd, zoals een gegraveerd armbandje of kettinkje. Meestal gaat het om hele jonge kinderen die het doopsel ontvangen, waardoor je ook kunt denken aan babykleertjes, een doosje voor de eerste haarlok of tand, poppen en speelgoed of een leuke spaarpot. Gaat het om een volwassene dan kun je een gepersonaliseerde bijbel of een foto in een mooie lijst als cadeau geven. Belangrijk is dat hetgeen je cadeau geeft markeert wat voor een belangrijk moment het in het leven is van degene die het doopsel ontvangt.

Kinderboek met een bijbels verhaal

Het klassieke kerstverhaal, poëtisch verteld en sfeervol geschilderd voor kleuters.

Heel lang geleden, in een land hier ver vandaan, woonden eens twee mensen die veel van elkaar hielden. Ze heetten Jozef en Maria. Jozef en Maria waren erg gelukkig met elkaar. En ze werden nog gelukkiger toen...

Check prijs

Om met iets originelers te komen dan een gepersonaliseerde bijbel is het een leuk idee om een bijbels verhaal wat een kind aanspreekt in boekvorm cadeau te doen. Vooral het verhaal van de ark van Noach en het kerstverhaal zijn geschikt voor de kleinere kinderen. Een mooi voorbeeld van een bijbels verhaal in boekvorm is het boekje “Het kerstverhaal” van “Marianne Busser en Ron Schröder. Dit prachtig geïllustreerde boek vertelt op een leuke manier die voor kinderen begrijpelijk is het bekende kerstverhaal van Josef en Maria en de geboorte van het kindje Jezus. Het is een ideaal voorleesboek, met mooi geschilderde prenten die het kerstverhaal uitbeelden zodat ook de allerkleinsten van het kerstverhaal kunnen genieten.

Dit boekje met het kerstverhaal is een origineel idee om te geven aan een kind tussen de 1 en 3 wat net het doopsel heeft ontvangen. Wil je aan dit leuke doop kado nog iets persoonlijks toevoegen? Schrijf dan een mooie boodschap of gelukwens aan het kind op het schutblad. Dan blijft het boekje ook jaren later als het met kerst weer uit de kast wordt gehaald een mooie herinnering aan deze bijzondere dag.


Speelgoed met de Ark van Noach als thema 

PLAYMOBIL 1.2.3 - PLAYMOBIL 6765 - Transportable Noah's Ark - The boat floats and gets carried away everywhere thanks to its handle. The shell is removable and serves as storage for characters, animals and accessories. Boat with 2 characters, many animals and various accessories - Mixed - From 18...
Check prijs

Ook een leuk idee voor een kind is speelgoed met een Bijbels thema. Er zijn verschillende kwartetspellen, puzzelboeken en kleurboeken waarin de Bijbelverhalen centraal staan. Ook een erg leuk idee is speelgoed wat het verhaal van de Ark van Noah uitbeeldt. Bijvoorbeeld de Meeneem Ark van Noah van Playmobil 1.2.3. Deze leuke set met van Playmobil bestaat uit een ark, Noach en zijn vrouw en verschillende dieren. De ark kan echt blijven drijven, dus hij kan mee in bad. De ark kan ook worden meegenomen naar de camping of zwembad, want hij dient meteen als opbergkoffer en kan met het hengsel aan het dak makkelijk gedragen worden.

Deze Playmobil Ark van Noah is een leuke manier om het Bijbelse verhaal van Noach en de dieren die twee aan twee door hem werden meegenomen in zijn Ark te leren kennen, en zal een geliefd speelobject worden.


Knuffel in de vorm van een beschermengel

  • Zachte knuffeldoek in schattige beschermengelfiguur voor baby's en peuters met geïntegreerde rammelaar
  • Ideaal als geboortegeschenk, dagelijkse metgezel om te troosten, te spelen of te knuffelen
  • Geweldige grijpmogelijkheden: mouwtjes, beentje, hoofd met oren, haar en...
Check prijs

Een heel origineel idee voor een doop cadeau is een knuffel in de vorm van een beschermengel. Deze beschermengel zal altijd aan de zijde zijn van het kind, en er voor hem of haar zijn als het donker is of als het kind verdriet heeft. Een mooi voorbeeld van een beschermengel in de vorm van een knuffel is die van het Duitse merk Sterntaler. Deze knuffeldoek in de vorm van een beschermengel is uitgevoerd in zachte materialen en is goed te reinigen. De zachtblauwe versie heeft een kleine rammelaar die zachtjes rinkelt wanneer de knuffel wordt geschud. De zachtroze uitvoering bevat een kleine muziekdoos die Brahms wiegelied afspeelt. Een beschermengel knuffel is erg schattig en een origineel kado idee voor een baby die net gedoopt is.


T-shirt met religieuze tekst

  • Premium T-shirt
  • Korte mouw
  • Machine wassen
  • Regular Fit
  • Snelle verzending en levering op alle bestellingen
Check prijs

Voor volwassenen die net hun doopsel hebben ontvangen is het misschien iets lastiger om een passend cadeau te vinden. Nu kun je natuurlijk een cadeaubon geven of een gepersonaliseerde bijbel, maar dat is niet echt origineel. Wil je een aandenken geven aan dit bijzondere moment wat ook nog eens elke dag gebruikt kan worden, dan is het een idee om een T-shirt met een religieuze tekst erop cadeau te doen. Bijvoorbeeld het T-shirt met de tekst Faith takes Courage (Om te geloven heb je moed nodig).

Als variatie daarop kun je natuurlijk ook een hoodie of een T-shirt met lange mouwen met een toepasselijke religieuze tekst geven. En wil je het doop cadeau helemaal persoonlijk maken? Laat dan zelf een tekst op een T-shirt drukken met de datum van de doop en een Bijbelse spreuk die degene die het doopsel ontvangt persoonlijk aanspreekt.

Last Updated on 13 januari 2023

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.