Originele cadeaus voor iemand die 50 wordt: iets voor ieder budget

Originele cadeaus voor iemand die 50 wordt: iets voor ieder budget

Wordt er binnenkort iemand die je kent 50, dan kun je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Het is een bijzondere leeftijd als je 50 wordt, en vaak wordt het dan ook uitbundig gevierd. En bij zo’n bijzondere verjaardag hoort uiteraard een even bijzonder cadeau. Nu kennen we allemaal de Abraham en Sarah poppen, maar wat koop je als je een echt origineel cadeau wilt geven?

Waarom 50 worden een belangrijk verjaardag moment is

Als iemand 50 hoor je vaak de uitspraak dat je Abraham gezien hebt. Mannen krijgen meestal een Abraham pop cadeau, en vrouwen een Sarah. Het gebruik om te zeggen dat je Abraham hebt gezien bestaat al zeker sinds de 19e eeuw, want de term is in 1898 opgenomen in de Dikke van Dalen. Maar waar komt deze uitdrukking dan vandaan en waarom geven we een Abraham pop als iemand 50 wordt?

De Abraham traditie heeft zijn wortels in het Christendom. In het hoofdstuk Johannes in de bijbel staat dat de Joden zich erover verbazen dat Jezus Abraham gezien zou hebben. Jezus zou alleen Abraham gezien kunnen hebben als hij al heel erg oud zou zijn. En aangezien 50 toentertijd een hele leeftijd was, is het vermoeden dat hier de oorsprong ligt van Abraham gezien hebben.

Waarom geven we een Abraham pop aan iemand die 50 jaar wordt?

De traditie met de Abraham pop is waarschijnlijk ontstaan toen Prins Bernhard op zijn 50e een levensgrote Abraham pop cadeau kreeg. Het werd traditie om mensen die 50 werden een brood in de vorm van Abraham te geven, vaak versierd met noten en vruchten. Later werden het Abraham taarten, als een soort van bijzondere verjaardagstaart.

Ook werd er in het begin geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen die 50 werden, iedereen kreeg een Abraham pop. De traditie om vrouwen een Sarah te geven ontstond pas later, wellicht omdat het logisch was om een vrouw een pop te geven in de vorm van de vrouw van Abraham.

Wil je iets anders geven dan een Abraham of Sarah als iemand 50 wordt?

50 jaar worden is dus niet zomaar een verjaardag en vraagt om een bijzonder kado. Nu kun je natuurlijk een grappige opblaas Abraham of Sarah pop cadeau doen, of een cadeaubon geven aan de jarige. Maar als je met iets origineels uit de hoek wilt komen, wat geef je dan?

Omdat 50 jaar wordt geassocieerd met oud worden kun je denken aan grappige cadeaus zoals opblaas rollators en pennen in de vorm van een wandelstok. Of je kunt juist voor een historisch cadeau gaan, zoals de krant van de geboortedag van de jarige.

Wij hebben hieronder een aantal originele cadeau ideeën voor je op een rij gezet voor een man of een vrouw die 50 wordt.

Boek met wijsheden

Koreaanse megabestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld van een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment

De Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en...

Check prijs

De uitdrukking Abraham gezien geeft ook aan dat je door al je levenservaring als het ware toetreedt tot de groep met wijze mensen. Het is inderdaad waar dat naarmate je ouder wordt je steeds meer gaat reflecteren over het leven. Daarom kan het toepasselijk zijn om iemand die 50 wordt een boek met levenswijsheden cadeau te geven.

Een mooi voorbeeld van een boek over wijsheden is “Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt” van Haemin Sunim. Dit boek beschrijft hoe belangrijk het is om in ons hedendaagse hectische bestaan rust te vinden, en dat je alleen rust vindt als je er ook de tijd voor neemt. In dit boek wordt een diepgaande boeddhistische filosofie toepasbaar gemaakt voor onze moderne tijd, en is echt een aanrader voor iedereen die even stil wil staan bij de belangrijke dingen in het leven.


Een thuis fitness set

Wil je een mooi strak en getraind lichaam? En heb je geen zin om elke keer maar weer naar de sportschool te gaan? Dan is de complete MyFitness sportset precies wat jij zoekt!

Deze fitness set ontworpen voor iedereen die fit wil blijven en een beter figuur wil...

Check prijs

Als je ouder wordt is het belangrijk voor je gezondheid dat je blijft bewegen. Je kunt iemand die 50 is geworden en wat bewegen betreft wel een zetje in de rug kan gebruiken een abonnement op de sportschool geven. Een leuke thuis fitness set is ook een goed idee.  Er zijn verschillende manieren om thuis te kunnen fitnessen.

Je kunt bijvoorbeeld een hometrainer of een mini-step apparaat kopen. Wil je een cadeau geven wat iets minder ruimte in beslag neemt dan kun je bijvoorbeeld de MyFitness Fitness set 6 in 1 kopen. Deze fitness set bestaat uit een buikspierwiel, push-up bars, springtouw, handknijper en een stretchband in een handige opbergzak.

Door het kleine opberg formaat van de rugzak kun je de fitness set overal in huis kwijt. En de jarige kan nu geen excuus meer vinden om niet te hoeven bewegen, want je neemt door de handige rugzak waar alles in past je fitness set overal mee naartoe.


Geheugenspel

Geheugenspel voor 50-plussers & andere verstrooiden. Leuk om als cadeau te geven of zelf te spelen!
Check prijs

We maken er graag grapjes over hoe mensen verstrooid worden omdat ze wat ouder zijn. Wil je de jarige iets geven om zijn hersenen mee in topconditie te houden, geef dan een geheugenspel cadeau. Een geheugenspel is er in verschillende soorten en maten, en een leuk verjaardagscadeau voor alle leeftijden.

Doordat je met deze spellen je geheugen kunt trainen zorg je ervoor dat er geen geheugenverlies optreedt. Speciaal voor iemand die Abraham of Sarah heeft gezien kun je bijvoorbeeld het Geheugenspel 50+ kopen. Dit geheugenspel in heerlijk nostalgische kleuren is leuk voor 50-plussers en alle andere mensen die wel eens verstrooid zijn.


T-shirt 50 jaar

  • Verjaardagscadeau voor iedereen die dit jaar 50 wordt. Vintage cadeau voor mannen en vrouwen die 50 worden.
  • Klassiek zonder compromissen: Het meest populaire kledingstuk van iedereen in zijn meest pure vorm. Een absolute basic voor iedere situatie.
  • Hoogwaardige...
Check prijs

Een beetje zelfspot mag wel als je 50 wordt. Zoek je een grappig cadeau maar vind je een opblaas rollator een beetje flauw dan zijn er genoeg andere ideeën te bedenken die iedereen leuk vindt. Een suggestie voor een origineel idee voor iemand die zijn 50e verjaardag gaat vieren is bijvoorbeeld een T-shirt met een leuke tekst. Bestel bijvoorbeeld een heren T-shirt met de tekst: “Vintage Original, aged to perfection”.

En zou je een echt bijzonder verjaardagscadeau willen kopen voor iemand die 50 wordt? Laat dan zelf een T-shirt of een capuchontrui bedrukken met een persoonlijke tekst of een afbeelding die past bij de jarige. Denk bijvoorbeeld aan een foto van de jarige met zijn of haar persoonlijke motto. Zo’n T-shirt zal een bijzonder aandenken zijn aan deze memorabele dag en met veel plezier worden gedragen.

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.