Originele cadeaus voor je ouders

Originele cadeaus voor je ouders

Wil jij iets leuks aan je ouders geven maar heb je geen idee wat een passend cadeau voor je ouders zou kunnen zijn? Het kan best lastig zijn om een leuk cadeau voor je ouders te vinden. Misschien hebben ze alles al, en zeggen ze de hele tijd dat het niet nodig is om iets voor ze te kopen. Maar als je vindt dat ze toch een leuk presentje verdienen, gewoon omdat het je ouders zijn, wat is dan een origineel idee voor een cadeau?

Wat kunnen redenen zijn om een cadeau voor je ouders te kopen?

De meest voor de hand liggende reden om iets voor je ouders te willen kopen is omdat ze hun trouwdag vieren. Een van hun trouwfoto’s in een mooie lijst kan dan al een leuk gebaar zijn wat ze erg zullen waarderen. Of misschien hebben ze geholpen met klussen aan je nieuwe huis of op de hond gepast toen je op vakantie was. Er zijn dus ontzettend veel redenen te bedenken om iets leuks voor je ouders te kopen. En waarom zou je eigenlijk een reden nodig hebben om je ouders cadeaus te geven? Het is toch sowieso leuk om ze even te laten weten dat je ze waardeert?

Wat is dan een origineel cadeau idee voor je ouders?

Omdat er zoveel redenen zijn om je ouders te verrassen met een leuk cadeau zijn er ook verschillende dingen die je voor ze kunt kopen. Vieren ze hun trouwdag of een jubileum dan kun je bijvoorbeeld iets doen met hun trouwfoto’s, een replica laten maken van de bruidstaart of je geeft ze een weekendje weg cadeau. En zoek je een kleinigheidje omdat ze je hebben geholpen, zit je met een fles wijn of een doos chocolade altijd goed. Maar echt origineel is dat natuurlijk niet.

Als je iets originelers wilt geven dan een fles wijn of een cadeaubon en even geen inspiratie hebt, dan brengen de onderstaande suggesties je misschien op ideeën.

Cocktail set

Een gezellig avondje met familie en vrienden: daar kan een cocktail toch niet ontbreken? Of je nou een starter of een gevorderde cocktail-fanaat bent, deze set komt zeker van pas! Creeër een overgetelijke avond en tover jouw favoriete cocktail op tafel. Wordt het een...

Check prijs

Houden je ouders wel van een glaasje maar wil je eens een keer iets anders dan een fles drank geven, dan kun je bijvoorbeeld deze keer een cocktail shaker set cadeau doen. Deze mooie cocktail set bevat alles wat je nodig hebt om een lekkere cocktail te maken. De 10-delige set bevat onder andere een roestvrij stalen cocktail shaker, maatbeker en stamper in een mooie standaard van bamboe.

Uiteraard krijg je er ook een boekje met recepten bij zodat je alle klassieke cocktails kunt mixen. De cocktail set in zijn stijlvolle bamboe houder ziet er prachtig uit in de keuken of op het drankenkabinet en zal vast voor vele leuke cocktail avonden zorgen.


Boek met wijsheden

Koreaanse megabestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld van een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment

De Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en...

Check prijs

Hoe ouder je wordt hoe meer je gaat nadenken over het leven en de wereld anders begint te zien. Een origineel idee voor een cadeautje voor je ouders is dan ook een boek met levenswijsheden cadeau te geven. Geef bijvoorbeeld “Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt” van Haemin Sunim cadeau. In dit boek wordt beschreven hoe belangrijk het is om in deze hectische wereld rust te vinden en de tijd voor dingen te nemen.

In het boek wordt op een toegankelijke en hedendaagse manier de boeddhistische filosofie vertaald voor onze moderne tijd. Het is een waardevol voor iedereen die wil ontdekken wat de belangrijke dingen zijn in het leven, en die je alleen ziet als je even stilstaat.


Assortiment met thee

Een ontdekkingspakket met vier pure theetjes, een blend en drie infusies van de AMBAR theecollectie van theesommelier Steffi Vertriest. Bij aankoop van het pakket krijg je een AMBAR theeblik met zwart label én een AMBAR theeblik met wit label er gratis erbij!
Check prijs

Zoek je een kleinigheidje om cadeau te geven aan je ouders? Dan kom je al snel bij een fles wijn uit. Maar als je eens iets anders wilt geven of als je ouders niet zoveel alcohol drinken dan kun je ze vast blij maken met een assortiment met thee. Geef ze bijvoorbeeld dit mooie Ambar Tea ontdekkingspakket. In deze mooi uitgevoerde doos zitten negen verschillende smaakjes kruidenthee, zoals citroengras, kaneel, zoethout en gember.

Het AMBAR theepakket bevat 8 bestsellers uit de AMBAR collectie en is een perfecte introductie voor het ontdekken van de premium theeën van Steffi Vertriest. Bij aankoop van dit pakket ontvang je ook 2 gratis AMBAR blikken voor het bewaren en presenteren van de thee. En het leuke van dit cadeau is dat ze meerdere keren samen kunnen genieten van een heerlijk kopje thee en een momentje samen.


Bucket list voor grootouders

In dit boek vind je 250 gekke, grappige, unieke, maar soms ook heel serieuze opdrachten die je samen met je kleinkind gedaan moet hebben. Of jullie nu 1 of 101 jaar jong zijn, dit boek zal jullie leven veranderen. Écht waar! Dankzij dit boek zullen jullie samen leuke momenten beleven die zowel...
Check prijs

Ken je de film The Bucket List waarin twee oudere mannen een lijst maken met dingen die ze nog willen doen? Een bucketlist is eigenlijk een lijst met dingen die je zou willen zien, doen en beleven. Een leuke variant op de bucket list boeken die er zijn is Het Bucketlist Boek voor Grootouders. Hierin staan wel 250 dingen die je als opa en oma met je kleinkind moet hebben gedaan.

Het boek biedt ook ruimte om foto’s erbij te plakken van de activiteiten die ze samen met hun kleinkinderen hebben ondernomen, en ze kunnen natuurlijk ook eigen ideeën aan de bucketlist toevoegen. Dit bucket list boek zal de band tussen je kinderen en je ouders alleen maar versterken, en mooie verhalen opleveren waar later nog vaak aan terug gedacht zal worden.


Een vierkante meter moestuin

Creëer snel en eenvoudig een compacte moestuin. Met de meegeleverde scheidingslatten ontstaan 9 vakken, die individueel ingezaaid kunnen worden met de 9 meegeleverde groenten- en kruidenzaden. Het inbegrepen worteldoek zorgt ervoor dat de grond in de vierkante meter tuin blijft, en bovendien...
Check prijs

Houden je ouders van tuinieren en verse groenten, maar hebben ze niet veel ruimte? Als je ouders het leuk zouden vinden om te tuinieren maar geen zin en tijd hebben om een grote moestuin te onderhouden, dan zou je ze een vierkante meter moestuin kunnen geven. Een vierkante meter moestuin is een vierkant raamwerk van hout van een meter bij een meter. Het raamwerk bestaat levert 9 gescheiden vakken op zodat je in elk vak iets ander kunt kweken.

Omdat de vierkante metertuin vrij klein en compact is kun je hem in een hoekje van de tuin kwijt en past hij zelfs op een groot balkon. En doordat het moestuintje klein en overzichtelijk is zijn ze ook niet veel tijd kwijt aan het onderhoud terwijl het toch een redelijk grote oogst oplevert. Dit vierkante meter tuin pakket bevat naast het raamwerk ook worteldoek en een selectie zaden voor groenten en kruiden. Je ouders hoeven dus alleen nog maar tuinaarde toe te voegen om te beginnen met tuinieren.

Last Updated on 16 januari 2023

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.