Perfecte cadeau voor haar: 7 gouden tips

Perfecte cadeau voor haar: 7 gouden tips

cadeau voor haar

Romantische cadeaus zijn sowieso een tastbare manier om aan iemand genegenheid te tonen. Een cadeau voor haar kopen tovert automatisch een stralende glimlach op het gezicht als je een geschenk overhandigt. Je vrouw, vriendin, mama of zus maakt het pakje enthousiast open en geeft je als beloning een hartverwarmende knuffel of kus. Maar er is een maar.

Een cadeau voor haar kopen maakte de jongste jaren een grote evolutie mee. De klassieke romantische geschenken van vroeger hebben duidelijk voor goed afgedaan. Als je wil voorkomen dat je een slecht cadeau aan haar geeft, zal je op een meer originele manier voor de dag moeten komen.

Heel veel vrouwen zijn het immers beu om traditionele romantische geschenken in ontvangt te nemen. In deze blog ‘7 tips om een cadeau voor haar te kopen: de trendsetters’ lees je met welke cadeaus je best niet meer moet komen aandraven en welke attenties door de vrouwen tegenwoordig wel heel erg worden geapprecieerd. Even alles op een rijtje zetten.

Volgende 6 romantische cadeaus uit het verleden zijn nu minder populair

Schoenen en kleding

Het merendeel van de dames houdt van modieuze kleding. In eerste instantie lijkt dit cadeau voor haar een goede keuze. Je vriendin of vrouw zal het leuk vinden om een kleedje of shirt te krijgen. Niets mis mee, maar het is in se geen bijster goed idee om dameskleding te kopen als cadeau voor haar. De maten die je in een winkel koopt, kan immers verschillen van boetiek tot boetiek.

Uitgezonderd dat ze de kleding eerst past, kan je onvoldoende inschatten of het beoogde kledingstuk past of helemaal niet. cadeau voor haar parfumDiezelfde regel geldt ook voor het kopen van schoenen, zeker de soorten met hoge (naald) hakken. Als je overweegt om toch dameskledij te kopen, hou dan voor ogen dat ze het ook daadwerkelijk gaat dragen. Dit axioma geldt zeker voor lingerie.

Koop iets waar je vriendin of vrouw zich comfortabel bij voelt en niet wat je vermoedt dat het heel sexy eruit gaat zien. Wanneer ze vaak een spijkerbroek draagt of sportbeha's, koop dan niet een minirok of pushup-beha als cadeau voor haar. Per slot van rekening gaat het over een cadeau voor haar en niet voor jou.

Parfum

Het is een onomstotelijk feit dat vrouwen van geuren houden. Heel veel dames beschikken over een paar goed ruikende lotions, enkele geurkaarsen of een flesje parfum. Het was dan ook vroeger een traditie om parfums als cadeau voor haar te kopen.

Helaas, driewerf helaas… niet alle dames houden van parfums of rijkelijk geurende lotions. Bovendien zijn vrouwen heel kieskeurig in verband met het kiezen van parfums.

Make-up

Make-up is zowat het hoofdbestanddeel van zowat elke vrouwelijke routine in de ochtend. Op zich lijkt een cadeau voor haar misschien wel heel attent, maar het grote opduikend probleem is dat je wellicht per ongeluk het verkeerde product koopt.

Wanneer je slechts een halve schaduw verwijderd bent van foundation, kan je vrouw of vriendin het niet dragen zonder dat het de lachlust opwekt. Omdat mannen – op enkele uitzonderingen na – geen make-up gebruiken, kunnen ze ook niet het kaf van het koren scheiden tussen lage en hoge kwaliteit. Het is misschien een uniek gebaar, maar één goede raad.

Blijf als man uit de buurt van een make-up cadeau. Tenzij ze je gaat vergezellen.

Juwelen

Een klassiek romantisch cadeau voor haar was vroeger juwelen en sieraden. Maar soms duiken valkuilen op bij het kopen van deze geschenken. Het eerste probleem stelt zich of je vrouw of vriendin überhaupt juwelen draagt.

Daarnaast zijn niet alle vrouwen fervente liefhebbers om ringen te dragen om de eenvoudige reden dat ze het gevoel hebben in de weg te zitten. Hetzelfde geldt voor halskettingen of oorbellen. Bovendien moet je rekening houden met de soort job dat ze uitoefent omdat niet alle beroepen het dragen van sieraden toelaten.

Chocolade

Wie houdt niet van een lekkere praline of chocolade? Valentijn en het cadeau voor haar met chocolade lijken soms met elkaar verweven. Nochtans steken heel veel vrouwen het niet onder stoelen of banken geen chocolade als geschenk te willen ontvangen om uiteenlopende redenen.

De meest voor de hand liggende reden is dat dames dit oubollig romantisch geschenk niet echt meer naar waarde kunnen inschatten. Ze letten tegenwoordig op hun gewicht en houden liever van een gezonde levensstijl. Chocolade is niet meer van deze tijd om je vriendin of vrouw gelukkig te maken.

Bloemen

Een ander romantisch cadeau voor haar zijn bloemen. Uiteraard is ze aangenaam verrast, maar dit klassieke geschenk heeft de houdbaarheidsdatum bereikt. Bijna letterlijk en figuurlijk. De traditionele rozen of andere bloemen lijken misschien in eerste instantie op een romantisch gebaar, maar de dag van vandaag hebben heel veel mensen last van stuifmeel waardoor het schenken van bloemen niet meer als het meest lumineuze idee wordt aanzien.

Het grootste obstakel met bloemen is dat ze heel snel verwelken. Het werpt stuifmeel en bloemblaadjes af. Als je dan toch de noodzakelijkheid voelt om haar bloemen mee te nemen, overweeg dan een levende orchidee die maandenlang probleemloos kan worden verzorgd.

7 tips als leukste cadeau voor haar: de trendsetters

In deze blog over de cadeau voor haar bieden we enkele tips aan voor elk wat wils. Geschenken met een originele invalshoek zijn tegenwoordig de grote trendsetters die aan een grote opmars bezig zijn en verdringen in feite de klassieke toppers van vroeger in een verdomhoekje.

Door het iets persoonlijker te houden, geef je zo een cadeau ook een meer emotioneler cachet. Deze 7 tips staan bij heel veel vrouwen momenteel hoog in het vaandel geschreven:

Tip 1 – Inschrijven voor een bootcamp

De challenges vliegen je tegenwoordig om de oren. En sporten winnen meer en meer aan populariteit. Ook vrouwen doen meer aan sport dan enkele jaren geleden. Denk maar aan opkomende lifestyletrends zoals joggen of fitness. Maar ook speciale bootcamps voor de vrouwen die avontuurlijk zijn ingesteld.

Een outdoor workout bootcamp zoals dit officieel in het vakjargon heet, is vooral gericht op het hele lichaam van de vrouw. Over het algemeen wordt de focus gelegd op het beter werken van de bekkenbodem, de geleidelijke opbouw van de conditie via lopen of een fitter gevoel krijgen via een betere ademhaling of getrainde buikspieren.

Je oefent vanuit je eigen lichaamssterkte met een personal coach. Typische vrouwelijke probleempjes worden ongegeneerd individueel besproken.

Tip 2 – Paragliding of parachutespringen als ideale cadeau voor haar

Je wil een vrouw verrassen die van ultieme extreme uitdagingen houdt, maar je weet niet goed waar te beginnen. Voor vrouwelijke lefgozers kan je kijken waar ze haar energie en waaghalzerij kwijt kan. Eén van die suggesties die altijd heel goed scoort is paragliding of om aan valschermspringen te doen.

Spring uit een vliegmachine, maar dan wel letterlijk. Deze cadeau is niet voor iedereen weggelegd en je zal eerst zelf moeten inschatten of zo een origineel geschenk past. Maar voor de vrouwelijke ‘spring-in-'t-veld' onder ons is het gewoon de max en een unieke ervaring.

Tip 3 – Een video deurbel als gadget

Eén van de grootste trendsetters tijdens het afgelopen jaar was de video deurbel. Wat is daar nu zo speciaal aan? Deze uiterst praktische en handige tool geeft je de kans om tijdens je werkshift toch mensen aan de deur welkom te heten.

Even tekst en uitleg geven: je installeert de video deurbel bij je thuis en je verbindt die met je smartphone met een app. Als er dan iemand aanbelt tijdens je afwezigheid wanneer je bijvoorbeeld een pakketje online hebt gekocht, krijg je een melding en kom je in contact met de video op je telefoon met de pakjesbezorger als je afwezig bent. Op afstand kan je de nodige instructies geven.

Tip 4 – Zen worden door een koe te knuffelen

Misschien werkt deze tip op je lachspieren. Nochtans is deze cadeau één van de leukste trendy geschenken die door vrouwen enorm worden gewaardeerd. De vrouw is meestal de drijvende kracht en het aanspreekpunt binnen een gezin.

Met deze workshop ontloop je het hectische gedoe van alle dagen. Word ‘zen' door een koe te knuffelen. Na een gastvrij onthaal bij de boer met een drankje en een hapje, krijg je aangepaste boerenkledij overhandigd met de bijhorende laarzen en overall. Na een kleine rondleiding op de boerderij met nuttige tips, weet je hoe je op koeien kunt reageren. Onder begeleiding knuffel je koeien. Door de warmtestralen die een koe afgeeft op de mens, zorgt dit niet alleen voor een zen moment.

Het zorgt ook voor innerlijke rust bij elke persoon. In die mate zelfs dat het een heilbare therapeutische werking heeft op mensen met nek- en rugklachten. Alles gebeurt, zoals alle andere beschreven activiteiten, op een coronaveilige manier.

Tip 5 – Educatieve boeken zijn in

In een periode waarin technologie steeds meer een centraler plaats inneemt in de maatschappij, wordt de persoonlijke knowhow alsmaar belangrijker. Om die reden winnen educatieve boeken steeds meer aan veld. Een leerzaam boek om de kennis bij de te spijkeren, is vooral functioneel bedoeld.

Koppel relevantie aan een geschenk door te zinspelen op de (professionele) interesse van haar. Denk maar een een nieuwe hobby van haar, gespecialiseerde managementboeken of een eventuele studie. Ook een leuke kookboek kan zeker de moeite zijn!

Tip 6 – Kwaliteitsvolle wandelschoenen voor backpackers

Kwaliteitsvolle wandelschoenen voor vrouwen die van reizen houden, zijn sowieso een onmisbaar geschenk. Als jullie ervan houden om regelmatig citytrips te maken, is wandelen één van die hoofdactiviteiten. Of zijn jullie fervente backpackers? Maar het moet niet altijd functioneel zijn tijdens het reizen. Bij stevige ochtend- of avondwandelingen hoort eveneens een comfortabele wandelschoen.

Tip 7 – Gaan shoppen met een persoonlijke shopper

Wereldsterren doen heel vaak beroep op een persoonlijke shopper wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe outfit. Ervaar het luxegevoel van deze celebrities door met een vakkundige modegoeroe op pad te gaan. De personal shopper beschikt over voldoende mode vakkennis welke outfit het beste bij je persoonlijk past.

Om tijd te besparen, zal de personal shopper een grote modewinkel uitkiezen waar verschillende kledingmerken vertegenwoordigd zijn in uiteenlopende prijsklassen. Het spreekt voor zich dat je zelf het budget bepaalt hoeveel je aan je kleren wil spenderen die dag.

De personal shopper houdt daar uiteraard rekening mee. Het aantal uren dat je wil worden vergezeld tijdens het shoppen, spreek je uiteraard onderling op voorhand met elkaar af.

Last Updated on 17 september 2021

OC

De redactie van OrigineleCadeau.com is jouw partner in het zoeken naar leuke, boeiende en vooral succesvolle geschenken voor de meest dierbare mensen in jouw leven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.